Депутатите от 47-то Народно събрание разреши индексация на договорите за

...
Депутатите от 47-то Народно събрание разреши индексация на договорите за
Коментари Харесай

Народното събрание одобри индексация на договорите за строителство

Депутатите от 47-то Народно заседание позволи индексация на договорите за строителство. Това стана ясно на последното съвещание на Народното събрание, на което законотворците одобриха измененията в Законопроекта за допълнение на Закона за публичните поръчки (ЗОП) на първо и второ гласоподаване.

Законопроектът е импортиран от Настимир Ананиев и група народни представители, като основава правна опция за превъзмогване на инфлационния риск посредством използване на справедлива и обективна индексация на цената на изпълнени и идни действия, написана в нарочна методика, утвърдена от Министерски съвет.

Със законопроекта се основава още юридически механизъм, който да даде опция да бъдат изплатени към този момент подписани контракти за възлагане на действия с предмет на строителство, ремонт, реорганизация и рационализация , доставки и услуги, при по този начин създалата се обстановка и да бъдат преодолени последствията от прогресивната инфлация в цените на строителната продукция.

Народните представители разгледаха, само че не одобриха и други промени в Закона за публичните поръчки, свързани, касаещи инженеринга . Те са импортирани от Ивайло Мирчев и група народни представители от " Демократична България " и плануват прецизиране на случаите, при които строителният капиталов развой може да се извършва посредством инженеринг, като се подсигурява независимостта сред архитект , контрол, строител и механически надзор по част " Конструкции ". Така измененията в Закона за публичните поръчки (ЗОП) ще бъдат единствено и само индексацията на договорите за строителство.
 Продължаваме промяната: ГЕРБ и Движение за права и свободи оставят България без пътна поддръжка
Продължаваме промяната: ГЕРБ и Движение за права и свободи оставят България без пътна поддръжка

Властта направила всичко допустимо да удължи периода за поддръжка на пътищата

Дебатът бе общ и за двете промени в Закона за публичните поръчки, като мина в заяждане и реплики сред някогашните съдружни сътрудници - Има Такъв Народ и Демократична България.

Снежанка Траянска от " ИТН " не знае по какъв начин ще се решат проблемите на пътностроителнтие компании, откакто през днешния ден се явява последния работен ден на 47-то Народно заседание. От 1 октомври страната няма да има дейни контракти с компании реализатори за настоящ ремонт и поддръжка. Мантинела, счупени стъкла няма да има кой да ги почисти, предизвести Траянска.

Има Такъв Народ ще поддържат измененията в Закона за публичните поръчки , касаещи индексациите на договорите за пътните компании с ясното схващане и съжалението, че не се случило още преди месеци. Много пари са подложени на риск, само че нека не сме закъснели, надява се Траянска. Има Такъв Народ нямат гузна съвест, а който я има да си я търси, прикани тя.

Ива Митева уточни, че законът няма промени, а единствената разлика е, че методиката ще се одобри от Министерски съвет , няма промени в претекстовете. Сега желаете да сте бяло и да вършиме популистки решения, с цел да изглеждате добре в очите на гласоподавателите, атакува Митева Демократична България за промените в Закон за обществените поръчки.
 Пътищарите стопират митинги, чакат диалози със служебния кабинет
Пътищарите стопират митинги, чакат диалози със служебния кабинет

Обвиняват Кирил Петков, Асен Василев, Андрей Цеков и Настимир Ананиев

Председателят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов приветства като последно съвещание на 47 Народно заседание " добре пристигнали при мафията на Демократична България и Българска социалистическа партия 100% бели ".

Отговорът на " Демократична България " не закъсня. Христо Иванов съобщи, че положителните маниери са доста тъничък пласт, който доста елементарно се трансформира. Това, което се промени са политическите събитие и май месец имахме вярата за разумен развой може да бъде построен, а в този момент политическият прозорец е затворен, уточни той.

Държавата се намира в поредност от рецесия, които изискват екстремални решения, тъй като сме неспособни като политическа класа, да произвеждаме положителни решения. Създаваме неточности, всяко решение основава нов проблем и сме затворени в това нещо, посочи Христо Иванов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР