Депутатите одобриха 7 законопроекта за промени в Наказателния кодекс на

...
Депутатите одобриха 7 законопроекта за промени в Наказателния кодекс на
Коментари Харесай

На първо четене: Депутатите одобриха 7 законопроекта за промени в Наказателния кодекс

Депутатите утвърдиха 7 законопроекта за промени в Наказателния кодекс на първо четене. Според текстовете при ликвидиране на 1 или повече лица вследствие на шофиране с над 2 промила алкохол в кръвта, под въздействието на опиати, без дееспособност или с повече от 50 км/ч над позволената скорост, транспортното средство ще бъде отнемано. Предлага се краткотрайно лишаване на транспортното средство за интервал от 1 до 5 години и за лицата, които карат под въздействие на алкохол и опиати, даже да не са провокирали ПТП.

Предвижда се и завишаване на санкциите при положение на отвод от инспекция за приложимост на алкохол и опиати, а при наново действие водачите ще бъдат наказвани с отнемане от независимост за 6 месеца. Депутатите утвърдиха и въвеждането на по-тежки санкции за трафика на мигранти, в това число и конфискация на цялото имущество на каналджиите.

Народното събрание усили наказванията за шофиране под въздействието на алкохол и опиати. Промените, признати на първо четене плануват, че при избрани условия, органите на реда ще имат право да лишават транспортните средства, изясни Мая Димитрова от Българска социалистическа партия.

Предвижда се наказването за сходни действия да бъде отнемане от независимост от 15 до 20 години или пожизнен затвор.

От „ Възраждане “ оферират завишаване на сакциите при транспортни катастрофи, с цел да се избегнат условните присъди. И още страната да конфискува транспортното средство даже да не се е стигнало до ПТП, изясни Петър Петров.

По предложение на ГЕРБ-СДС бяха признати промени за инкриминиране на отхвърли за осъществяване на инспекция за алкохол и опиати. Христо Терзийски изясни, че по-строгите ограничения ще важат при наново нарушаване

Депутатите гласоподаваха въвеждане на по-строги санкции на незаконен трафик на хора. Предвижда се санкциите да доближават до 100 хиляди лв., а лишаването от независимост от 10 до 20 години. Според измененията страната ще има право да лишава транспортните средства, с които се прави трафика на мигранти, както и да конфискува цялото имущество на дееца.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР