Депутатите обсъждат петзаконопроекта за промени в Наказателно-процесуалния кодекс. От Министерски

...
Депутатите обсъждат петзаконопроекта за промени в Наказателно-процесуалния кодекс. От Министерски
Коментари Харесай

Напрежение в Народното събрание заради промените в НПК

Депутатите разискват петзаконопроекта за промени в Наказателно-процесуалния кодекс. От Министерски съвет оферират да се сътвори механизъм за следствие на основния прокурор, съгласно който арбитър от Върховен касационен съд ще може да заеме ролята на прокурор по каузи против обвинител номер едно.

От " Възраждане " желаят въвеждане на промени, които да доведат до по-бърз и по-обективен развой в досъдебната фаза, а " Продължаваме промяната " упорстват за разширение на пълномощията на проверяващите органи. Текстовете за промени в Наказателно-процесуален кодекс скараха депутатите, а дебатите се трансфораха в замяна на реплики и персонални нападки.

Промените плануват още да са нужни 13, вместо сегашните 17 гласа от Пленума за Висшия правосъден съвет, с цел да се направи предложение до президента за назначение и освобождение на основния прокурор.

Мнението на ГЕРБ за измененията изрази Марин Маринов, съгласно който тези промени се вършат съответно за Иван Гешев, което е неприемливо.

Дебатите всъщност минаха в персонални нападки след имитация на Марин Маринов, че е срещу предложенията и на " Продължаваме промяната " за разширение на пълномощията на проверяващите органи, тъй че те да могат да внасятискане за освидетелстване, за позволение за претършуване и изземване, както и да имат по-широки благоприятни условия за потребление на срс-та.

След рязмяна на реплики сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната " бе оповестена отмора за изстудяване на пристрастеностите и връщане към работа всъщност по препоръчаните текстовете за промени в Наказателно-процесуален кодекс.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР