Депутатите няма да си намаляват основните заплати и те остават

...
Депутатите няма да си намаляват основните заплати и те остават
Коментари Харесай

Окончателно: Депутатите решиха да не намаляват заплатите си

Депутатите няма да си понижават главните заплати и те остават равни на три средномесечни хонорари в публичния бранш. Това стана ясно откакто Народното събрание одобри дефинитивно правилника си за работа.

. То докара и до опълчване сред ръководителя на ПГ ИБНИ и ръководителя на Народно събрание Ива Митева.
 Депутатите няма да си понижават заплатите Депутатите няма да си понижават заплатите
Парламентът не включи в седмичната си стратегия предлагането на „ Изправи се! Мутри вън! “ за точка в дневния ред, предусещащ...

Според Митева би трябвало да се мисли за нов модел на установяване на възнагражденията в държавната администрация, който да отстрани диспропорцията в заплащането. Не знам дали госпожа Манолова си дава сметка по какъв начин се дефинират възнагражденията в държавната администрация, разяснява тя.

И изясни, че те са % от депутатските заплати и намаляването на възнаграждението на народните представители ще докара до съкращаване и на парите на държавната администрация.

В отговор Манолова посочи, че за българските жители, които получават по 700 лева, този спор е неуместен.

.
 Спорът за депутатските заплати: Вкараха ли си анти-ГЕРБ партиите автогол? Спорът за депутатските заплати: Вкараха ли си анти-ГЕРБ партиите автогол?
„ Демократична България “ (ДБ) реши да ограничи депутатските бонуси – до 25% от заплатата, за чието битие малцин...

Така, да вземем за пример, ще се признават разноските за самолетни билети на народни представители от региони, намиращи се в области, с които има самолетна връзка, и отстоящи на повече от 250 км от София. Депутатите, отговарящи на тези критерии, ще имат право на до 40 самолетни билета годишно - еднопосочни или двупосочни, а за останалите - до 12 самолетни билета.

Отпадна опцията от остарелия устав депутатите да получават спомагателни хонорари до 25 на 100 от главното си месечно заплащане при осъществяване на предпочитани за страната задания.

За облекло парламентарните чиновници ще получават пари в размер до две средномесечни работни заплати на работещите в бюджетна сфера, е записано още в новия устав.

Още от ОБЩЕСТВО:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР