Депутатите излязоха в едномесечната си лятна ваканция след серия от

...
Депутатите излязоха в едномесечната си лятна ваканция след серия от
Коментари Харесай

Депутатите се местят в Партийния дом?

Депутатите излязоха в едномесечната си лятна почивка след серия от нощни съвещания. Наесен обаче те ще се завърнат в постройката на някогашния партиен дом, оповестява " OFFNews ". 

Така тъкмо три години след митингите от лятото на 2020 година, към които парламентът се реалокира в постройката на някогашния партиен дом, депутатите още веднъж ще работят там. Сградата, за която се похарчиха милиони, стоеше заключена в последните години поради решение на Ива Митева, която като ръководител на 45-ото Народно събрание разпореди пренасяне. Оттогава насетне пленарните съвещания се водят единствено в постройката с надпис " Съединението прави силата ".

През тези три години групата на ГЕРБ-СДС постоянно е поставяла въпроса за връщане в партийния дом, коментирали са пред медията представители от управлението на Народното събрание. Сега обаче парламентарните групи са стигнали до консенсус, като формалната причина за новата " миграция " е потребността от незабавен ремонт на покрива и вентилационната система.

Засега настройките са преместването да е единствено краткотрайно, само че за несигурно дълъг интервал. Народни представители, с които OFFNews беседва, изричат спорни отзиви - за едни Народното събрание би трябвало да заседава на постройката на " Цар Освободител ", за други обаче тя е прекомерно дребна и тясна, скамейките в пленарна зала са неуместни, а фотографи снимат телефоните им, нарушавайки персоналното им пространство.

Преместването през 2020 година предизвика сериозна реакция от журналистическата колегия. Работата в партийния дом възроди отношението към публицистите от времето на соца - парламентарните кореспонденти бяха натикани в мазето, без достъп до депутатите и в зала без прозорци с опция единствено да гледат пленарните съвещания на екран.

Към този миг депутатите дават обещание, че публицистите няма да бъдат поставяни в изолираност. Очаква се даже тази седмица да се организира среща в новата постройка, по време на която репортерите да изложат всичките си оферти и възражения. Нагласите са да има микс зони, в които ще имат право да влизат както депутати, по този начин и публицисти. Ще има и такива обаче, до които репортерите няма да имат достъп. Обещанията към този момент са, че гилдията няма да бъде запращана в мазето. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР