Депутатите гласуваха закриването на Държавната петролна компания. Решението бе прието

...
Депутатите гласуваха закриването на Държавната петролна компания. Решението бе прието
Коментари Харесай

Парламентът закри компанията за държавни бензиностанции

Депутатите гласоподаваха закриването на " Държавната петролна компания ". Решението бе признато на първо четене на Закона за държавните запаси и военновременните ресурси, подкрепено с 127 гласа " за ".  Законопроектът е импортиран от Министерски съвет. 

След приемането му на първо четене Йордан Иванов от ПП-ДБ предложи да мине и напряко на второ четене, само че заради лимитираното време, съвещанията на парламентарните комисии и невъзможността за спор, остана да бъде признато дефинитивно през утрешния пленарен ден. 

Идеята на държавното дружество, което бе основано по времето на последното държавно управление на Бойко Борисов, е да оперира с разпространяване на горива и да построи верига от близо 100 бензиностанции, това обаче не се случи.

В претекстовете импортирани от Министерски съвет е пояснено, че досега разбори сочат, че след основаването на ДПК не са употребявани дейно всички механизми за развиване на експертния и стопански капацитет на сдружението, които да го създадат конкурентно на пазара на горива в България.

От анализите излиза наяве още, че проектите държавната компания да построява и оперира бензиностанции, са голословни от икономическа позиция и не са в отбрана на държавния и публичен интерес.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР