Депутатите гласуваха окончателно прекратяването на концесията на Лукойл на нефтеното

...
Депутатите гласуваха окончателно прекратяването на концесията на Лукойл на нефтеното
Коментари Харесай

ОКОНЧАТЕЛНО: Прекратиха концесията на ”Лукойл” на пристанище ”Росенец”

Депутатите гласоподаваха дефинитивно прекратяването на концесията на " Лукойл " на нефтеното пристанище " Росенец ".

В сряда водачите на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи внесоха в Народното събрание смяната в закона, съгласно която концесията на съветската компания се приключва в период от една седмица след гласоподаване на новите текстове. Тогава президентът Румен Радев съобщи, че вижда в това или корпоративни ползи, или кризесен пиар. И добави, че концесията била дадена през 2011 година, когато министър председател бил Бойко Борисов.

Депутатите разискаха законови ремонти, които целят прекратяването на концесията за нефтеното пристанище " Росенец " да стане по ускорена процедура.

След като през вчерашния ден депутатите от комисията по икономическа политика одобриха на първо четене законовите ремонти, целящи прекратяването на концесията за нефтеното пристанище " Росенец " от компанията " Лукойл ", решението се чака да бъде реалност.

В изгода на предлагането за смяна в Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения против Русия гласоподаваха всички членове на комисията без " Възраждане " и Българска социалистическа партия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР