Депутати в руския парламент представиха законопроект, който, ако бъде приет,

...
Депутати в руския парламент представиха законопроект, който, ако бъде приет,
Коментари Харесай

Русия ще блокира Facebook, Twitter и YouTube със закон

Депутати в съветския парламент показаха законопроект, който, в случай че бъде признат, ще разреши на държавното управление да ограничи интернет достъпа на американски обществени мрежи, предават международните информационни организации.

Авторите на законопроекта, множеството от които са от ръководещата партия "Единна Русия ", обявиха, че са получавали тъжби от локални медии като "Россия сегодня ", РИА "Новости " и "Крим 24 " за това, че са блокирани профили или етикетирани от "Туитър ", "Фейсбук " и YouTube.

"Туитър " стартира да етикетира сметките на няколко съветски медии с описанието "свързани с страната медии ", дружно с тези на техни висши чиновници и някои основни публични лица през август, ход, жигосан от Русия по това време.

"Неотложността в приемането на законопроекта се дължи на многочислени случаи на безпричинно ограничение на достъпа на съветски жители до информация в съветските медии от избрани интернет запаси, в това число регистрирани отвън Русия ", се споделя в записка, приложена към проектозакона.

За да влезе в действие, законопроектът първо би трябвало да бъде утвърден от депутатите в Държавната дума, долната камара на съветския парламент, преди да бъде утвърден в Севата на федерацията (горната камара на парламента) и подписан от президента Владимир Путин.

Според законопроекта основният прокурор на Русия и външното министерство ще дефинират кои интернет запаси лимитират достъпа до "социално значима информация въз основа на народност, език или по отношение на въвеждането на наказания против Русия или нейните жители ".
Руският контролен орган на информационния бранш "Роскомнадзор " тогава ще има пълномощието да ги блокира напълно или отчасти, се споделя в законопроекта.

Русия от дълго време се стреми да получи по-голям надзор върху потреблението на интернет на своята територия. Федералната работа за сигурност (FSB) подреди на някои от огромните интернет компании в страната да й дават непрестанен достъп до своите системи, заяви през февруари The Bell, онлайн бюлетин за вести.

MSFT.O LinkedIn на Microsoft е блокиран в Русия, откакто съдът откри, че е нарушил правилото за предпазване на данни, признато през 2015 година, което изисква всички данни за съветските жители да се съхраняват в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР