Депутати от Обединени патриоти (ОП) се разграничиха от думите на

...
Депутати от Обединени патриоти (ОП) се разграничиха от думите на
Коментари Харесай

Атака и ВМРО искат Валери Симеонов да се извини за обидата на руския патриарх

Депутати от " Обединени патриоти " (ОП) се разграничиха от думите на вицепремиера Валери Симеонов  по адрес на съветския патриарх. Симеонов е част от правителството именно от квотата на Патриотите.

Повод за разграничаването е участие на Симеонов в утринния блок на Българска национална телевизия, в което той нарече съветския патриарх Кирил " цигарения митрополит " на Русия и " второразрядно руско ченге ". 

Няколко часа след изявлението на вицепремиера, депутатите от парламентарната група на патриотите разпространиха позиция, с която дефинират езика на Симеонов като неприемлив. Текстът е написан от различен от водачите на партия от коалиция Оперативна програма - Волен Сидеров, който е и ръководител на парламентарната група на патриотите. 

" Настояваме вицепремиерът, който е от квотата на коалиция " Обединени патриоти " в българското държавно управление, да сервира опрощение на съветския патриарх за нанесената засегнатост ", се споделя в позицията, подписана от Сидеров. 

Малко по-късно стана ясно, че депутатите от НФСБ са излезли от стаята, когато групата на Оперативна програма е приемала позицията против водача на партията им.  Тя е била одобрена единствено от народните представители на " Атака " и Вътрешна македонска революционна организация . " Това си е тяхно мнение и тяхно решение ", разяснява напускането сътрудниците си депутатът от партията на Сидеров в " Обединените патриоти " Десислав Чуколов.

" Този текст доскоро беше признат доскоро на съвещание на парламентарната група на Оперативна програма с нужното болшинство беше признат. Ако желаете мнение и изказване от господин Сидеров, ви предлагам да го поканите във вашите студиа - да ви заяви съответно какво желае да каже по въпроса и да отговори на вашите въпроси. Текстът беше признат и това е мнението на парламентарната група на Оперативна програма ", каза още Чуколов.

Според " Атака " тази декларация не основава напрежение в обединението. " Винаги има различия, то и в ГЕРБ несъмнено има различия, а са от една партия. Не търсете под вола теле ", добави Чуколов. 

Това са безумни неща, за всяко нещо би трябвало да се извиняваме ли? Ако продължат с тези заявления, нещата стават неприятни. Проблем за момента няма, само че може да се появи, разяснява депутатът от НФСБ в групата на Оперативна програма Валентин Касабов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР