Депутати от "Има такъв народ" (ИТН) напускат парламентарната ѝ група.

...
Депутати от "Има такъв народ" (ИТН) напускат парламентарната ѝ група.
Коментари Харесай

Предателство. Слави Трифонов потвърди, че групата на Има такъв народ се разцепва

Депутати от "Има подобен народ " (ИТН) напущат парламентарната ѝ група. Това удостовери водачът на групировката Слави Трифонов в във Facebook в понеделник. От нея излиза наяве, че въпросните депутати ще поддържат "Продължаваме смяната ".

За подобен вид се заприказва, откакто Трифонов разгласи в сряда, че и напуща обединението.

"Току-що получих информация, че депутати от "Има подобен народ " ще изоставен парламентарната ни група. И ще поддържат Кирил Петков и Асен Василев ", написа Трифонов във Facebook и упрекна въпросните членове на партията, че евентуално са били "купени с пари и постове ".

"Не е нужно да съм гадателка, с цел да позная, че те ще изговорят купища неистини и измислици в стилистиката на Кирил и Асен, единствено и единствено да оправдаят постъпката си и да успокоят гузната си съвест. Само че измяната си е изменничество и предателите никой не ги обича. Дори и тези, които печелят от тях. "

В обявата си той не загатна нито имената, нито броя на депутатите, за които знае, че възнамеряват да изоставен парламентарната група на Има Такъв Народ. Междувременно в медиите се появиха спекулации за 7 до 8 депутати и техните имена, само че те към момента не са удостоверили информацията.

По-рано Атанас Михнев от "Продължаваме смяната " сподели в Стара Загора, че "Продължаваме смяната " е намерила част от нужния брой депутати, с цел да си обезпечи болшинство в Народното събрание.

За задачата на групировката са ѝ нужни минимум още 12 депутати. Михнев уточни, че към момента не са открити 12, само че "вървим в посока на това да осигурим цялостно болшинство ".

Миналата седмица министър председателят Кирил Петков беше измежду първите, които загатнаха, че Политическа партия ще търси поддръжка измежду някои от представителите на Има Такъв Народ.

"Вярвам, че има хора с висок морал в този парламент, които ще изберат България пред своя партиен водач, изключително в случай че партийният водач е някогашен артист, който най-безотговорно взема решение да хвърля риск върху това държавно управление единствено поради персоналното си его ", сподели Петков в петък.

До изказването на Слави Трифонов, че партията му напуща ръководещата коалиция, се стигна няколко дни по-рано, когато Министерският съвет трябваше. Тримата министри от Има Такъв Народ напуснаха съвещанието, а четвъртият не беше там от начало.

Малко по-късно Трифонов разгласи по партийната си телевизия и в персоналния си профил във Facebook, че "изтегля " министрите си поради позицията на Политическа партия по отношение на Северна Македония и тъй като "в страната към този момент няма пари ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР