Депутатът от Продължаваме Промяната-Демократична България Настимир Ананиев предлага затягане на

...
Депутатът от Продължаваме Промяната-Демократична България Настимир Ананиев предлага затягане на
Коментари Харесай

Ананиев от ПП-ДБ предлага шофьорите, които отказват тест за алкохол и дрога, да бъдат съдени

Депутатът от „ Продължаваме Промяната-Демократична България ” Настимир Ананиев предлага стягане на ограниченията против войната по пътищата. Едно от предложенията е водачите, които отхвърлят тест за дрога и алкохол, да бъдат съдени. 

„ Срещнах се с министър Стоянов. В момента ревизираме какви проби се употребяват в Европа, с цел да вземем образец от тях . В Холандия, да вземем за пример, където марихуаната е легализирана, се употребяват акуратни проби. Когато приказваме за пътна сигурност, се сблъскваме с доста корупционни модели. Всъщност в България корупцията убива на пътя. Спомняте си случая с Георги Семерджиев, който опустоши две дами в центъра на София. Той е рецидивист с голям брой произшествия. Трябва да има законодателство и правила ”, акцентира Ананиев в ефира на.

Ананиев изясни, че се мисли и по опцията първата година младите водачи да нямат право да карат мощни коли, както и да се кара с по-малко точки. 

„ 1 3% от всички ПТП-та се вършат от млади водачи, само че те скачат фрапантно в нощните часове. Много от автошколите не образоват на мрачно. Взимате брошура, излизате с другари и какво става – злополука “, сподели той.

Затова се мисли и за възбрана за шофиране на младите водачи сред 22.00 и 06.00 ч. „ Изключение може да се направи, в случай че има компаньон – човек със стаж зад кормилото “, изясни той.

Попитан за какво разпоредбите на пътя не се съблюдават, Ананиев сподели, че всичко е обвързвано с манталитета.

Ние сме нападателни на пътя . Дупките и неприятната инфраструктура също изнервя водачите “, сподели той. По думите му всеки избавен живот е една победа.

Според него би трябвало да се вкара междинната скорост, с цел да няма толкоз пътни произшествия.

„ Няма потребност от стационарни камери, тъй като като знаете, че наближавате такава, намалявате скоростта и след това още веднъж давате газ. При междинната скорос няма по какъв начин да измамиш “, сподели още Ананиев. И бе безапелационен, че надзор би трябвало да има и за автошколите.

Той изясни, че, за жалост, до момента изброените оферти не са били подкрепени от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и „ Възраждане ”.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР