Депутатът от левицата се отказа от имунитета си, за да

...
Депутатът от левицата се отказа от имунитета си, за да
Коментари Харесай

Елена Йончева: Отказвам да повярвам, че главна прокуратура може да бъде използвана като бухалка на едни мутри

Депутатът от левицата се отхвърли от имунитета си, с цел да бъде разследвана за ”пране на пари ”. В ”Тази събота ” по бТВ тя съобщи, че нейната съвест е чиста. Елена Йончева сподели и документ от предходната година, алармиращ за неприятна настилка на пътя край Своге.
„ Това са офанзиви против мен на депутати от ГЕРБ, които от дълго време не престават. Главна прокуратура е образувала дело по сигнал на Делян Добрев, Тома Биков и някогашният народен представител Антон Тодоров. В това заведено дело няма нито един факт, който да потвърждава, твърденията”, сподели Йончева във връзка поискания й от Главният прокурор имунитетите, от който тя се отхвърли. Йончева добави, че в никакъв случай не се е занимавала с бизнес, с цел да „ пере пари”.

„ През целия си живот съм се занимавала с публицистика, през 2013 година – 2014 година бях поканена от ТВ7 да стартира работа при тях, като външна продукция, адвокати на малкия екран ме посъветваха да сключа контракт с тази компания, с цел да закупим техника. Филмите са направени и излъчени, аз не разбирам „ ние, не знаем защо са употребявани тези средства”, разяснява депутатът на Българска социалистическа партия.

„ Вие, като получавате заплата проверявате ли източника на средства, това значи ли, че всички публицисти, които са работили в ТВ7 и са имали външни продукции са взели участие в някакви схеми. Моята съвест е чиста, аз отхвърлям да допускам, че основна прокуратура може да бъде употребена като бухалка на едни мутри. Надявам се това нещо да стигне до съда, с цел да се види, че тези обвинявания са несъстоятелни”, добави Йончева.

Депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева съобщи, че се е сдобила с документ от предходната година, който сигнализира за неприятна настилка на пътната права край Своге, където починаха 20 души. В предаването „ Тази събота” тя съобщи, че от левицата се пробват да хвърлят светлина върху всички мъчителни тематики, които се случват в България, като даде за образец с настояването на Българска социалистическа партия да се инспектират автомагистралите и първокласните пътища у нас в самостоятелна лаборатория.

„ Във връзка с това искане до АПИ започнах да получавам доста документи, свързани със строителството на пътищата. Преди два дни получих притеснителен документ, който незабавно изпратихме в прокуратурата. Става дума за сектора в Своге, където починаха толкоз доста хора. Има констативен протокол от специалисти на Община Своге от 20 юни 2017г. В него са изброени седем точки, в които се предлага незабавна замяна на настилката”, съобщи Йончева.

Тя добави, че преди три дни се е сдобила с документа. По думите ѝ Камарата на строителите са се пробвали да разубедят водача на левицата Корнелия Нинова да не подава искане в Агенция „ Пътна инфраструктура” за експертиза в самостоятелна лаборатория.

„ Нашето искане не е ориентирано против строителните компании, даже ние желаеме да ги защитим. Липсата на самостоятелна експертиза удря по реномето на строителите. Отсечката в Своге също е била проверявана, само че министър Нанков сподели, че са вложени неприемливи материали”, сподели Йончева.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР