Депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов, който стана известен със суджуците

...
Депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов, който стана известен със суджуците
Коментари Харесай

Депутатът със суджуците заплашвал свидетели, полицаи, прокурор

Депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов, който стана прочут със суджуците за премиера, е упражнявал напън върху очевидци по следствието против него да не приказват пред проверяващите органи. Това сподели пред бТВ представителят на прокуратурата Румяна Арнаудова. 

Арнаудова и екип прокурори от звено „ Антикорупция ” са на място в Добрич, откъдето е определен депутатът и където се е развивала аферата Суджукгейт ", с цел да проведат следствие и да защитят очевидците. Надяват се да привлекат и още очевидци, които са се страхували да отидат до София - изясни Арнаудова. 

Говорителят на прокуратурата разгласи още, че Мартинов е оказвал напън на някогашни чиновници на Министерство на вътрешните работи, които са уволнени по негова заповед, защото отказали да прикрият злополука на заместител министър с две жертви. Опитвал да окаже напън и на окръжния прокурор.

Главният прокурор Сотир Цацаров изиска в петък имунитета на депутата от ГЕРБ Живко Мартинов от Добрич. Според следствието е станало ясно, че националният представител е спекулирал с името на Бойко Борисов и по този начин е съумял да се снабди с 4 тона суджук, 60 кг пастърма и филе „ Елена ”. Прокуратурата беше безапелационна, че нито един суджук не е достигнал до министър-председателя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР