Депутатът от ДПС и санкциониран за корупция по закона Магнитски

...
Депутатът от ДПС и санкциониран за корупция по закона Магнитски
Коментари Харесай

Пеевски иска руската църква да бъде отворена. Костадинов и Сидеров отидоха пред нея

Депутатът от Движение за права и свободи и глобен за корупция по закона " Магнитски " Делян Пеевски в неделя Софийския митрополит да отвори съветската черква в София.

На фона на това водачите на " Възраждане " и " Атака " Костадин Костадинов и Волен Сидеров отидоха дружно с десетки жители пред църквата по-рано сутринта в символ на противоречие с нейното затваряне.

Храмът “Св. Николай Мирликийски ”, именуван още съветската черква,, откакто свещениците му, в това число архимандрит Васиан, тази седмица. Те бяха упрекнати, че са опасност за националната сигурност.

Призивът на Пеевски идва, откакто в събота вечерта русенският митрополит Наум разгласява своя позиция, съгласно която съветската черква в София би трябвало да отвори, защото е под пълномощия и притежание на Българската православна черква (БПЦ).

" Още в понеделник ще предприемем нужните законодателни промени, с които страната ще усили дотацията, тъй че да се обезпечи издръжката на храма. Останалото е в каноничните пълномощия на Софийския митрополит, в чиято работа ние не можем да се месим ", сподели Пеевски.

В своя обява във Facebook Костадинов написа, че е запалил свещ пред църквата и се афишира за " православно единение ".

Освен него и Сидеров в неделя сутринта на място бяха видени още Евгени Минчев, както и мъж в духовнически облекла, който се показва като иподякон Атанас Стефанов.

 Граждани пред съветската черква в неделя
По информация на става дума за същия човек, който се опита да нападне съдпредседателя на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и премиера Николай Денков, когато през юни 2023 година отидоха в президенството, с цел да получат втория мандат.

Свещениците от съветската черква бяха изгонени близо седмица откакто архимандрит Васиан беше упрекнат в шпионаж и разгласен за от Северна Македония. След изгонването Москва упрекна София в " осквернение ", а съветската посланичка в България Елеонора Митрофанова във връзка със случая.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР