Депутатът от “Продължаваме промяната” Александър Дунчев заяви, че никой не

...
Депутатът от “Продължаваме промяната” Александър Дунчев заяви, че никой не
Коментари Харесай

Разнобой в управляващата коалиция: Депутат от “Продължаваме промяната” с остри критики към назначенията в горските стопанства

Депутатът от “Продължаваме промяната” Александър Дунчев съобщи, че никой не знае кои са имената на шефовете на Агенция по горите, които са заменени през последната една година.

“Това да криеш имената на всички кадрови промени какво е съгласно вас? Това е отвод да имаш гласност и бистрота, което е главен принцип на обединението.”, изясни Дунчев, който е безапелационен, че това не е офанзива против съдружния сътрудник Българска социалистическа партия и респективно към министъра на земеделието от квотата на социалистите Иван Иванов.

Според Дунчев, всеки министър би трябвало да е виновен за това, което прави. “Ние сега се опитваме да разберем кои са кадровите проблеми в горите. Крият се тъй като информацията, която получаваме от медиите, демонстрира че всички назначения са най-вече партийни. Каква работа имат партийни функционери в ръководството на горите, където би трябвало да са експерти. Един куп хора са назначени, които не схващат нищо от гори.”, изясни още Ал. Дунчев.

Той е сигурен, че  се употребяват фрагменти,  които  са комфортни и послушни, а доста от тях сега се конфигурират в доста стопанства, за сметка на експерти.

Дунчев посочи, че това, което споделя не са просто думи, хвърлени в пространството, а неща, за които разполага с съответни данни, които ще бъдат публикувани  скоро.

Народният представител от партията на Кирил Петков изяснява още, че има ясни следи за това по какъв начин се облагодетелстват компании, за сметка на почтените бизнеси благодарение на шефове.

“Медии вършат следствия сега за тези схеми. Докато бях в Агенция по горите разказахме за свадите в ловните стопанства. Питахме министър Иванов преди месец какво става с следствията. Отговорът му беше, че не престават да вършат разбори. Какви разбори, обстоятелствата са явни. Ощетени са един куп ловни стопанства и никой не застава зад това.”, отбелязва още Дунчев.

Дунчев изрази вяра, че въпреки всичко се водят диалози сред министър председателят Петков и земеделският министър, както и че задачата е в изискванията на война да има крепко държавно управление, само че главно изискване, с цел да се случи това е връзките вътре да са чисти и транспарантни.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР