Депутат от турската националистическа партия Iyi трябваше да бъде отведен

...
Депутат от турската националистическа партия Iyi трябваше да бъде отведен
Коментари Харесай

Депутат се озова в интензивно отделение след бой при дискусиите за бюджета в Турция

Депутат от турската националистическа партия Iyi трябваше да бъде отведен в болница, откакто получи удар по главата при всеобщ конфликт в Народното събрание по време на дебатите около бюджета на страната.

58-годишният Хюсеин Орс бе ударен от член на ръководещата Партия на справедливостта и развиването на Реджеп Таип Ердоган, като по данни на частната новинарска организация DHA националният представител страда от сърдечни проблеми и това е наложило слагането му в интензивно поделение.

" Това е неприличен ден за турския парламент и тези, които направиха офанзивата, " сподели Курсат Зорлу, представител на партията Iyi. " Става дума за животозастрашаваща обстановка. "

Напрежението в турската политическа общественост се повиша с наближаването на президентските и парламентарни избори, които са планувани за юни месец. Обсъждането на бюджета провокира спор сред двете забъркани в случая партии и въпреки в началото той да бе пресечен от отмора в съвещанието, при подновяването му се стигна до замяна на удари.

Heated debate in the Turkish Parliament about next year’s budget.

One MP taken to hospital with suspected head trauma.
— Visegrád 24 (@visegrad24)
Това не е първият случай, в който ставаме очевидци на сходни подиуми в турския парламент.

През 2020 година партията на Ердоган още веднъж бе забъркана в всеобщ конфликт сред депутати, като тогава повода бяха полемиките, свързани с военната интервенция на страната в Сирия, а съперниците - главната съпротива от Републиканската национална партия.

Тогава президентът бе упрекнат, че е " непочтен, срамен и подъл ", защото изпраща децата на жителите на фронта, до момента в който за личните му синове се твърди, че са избегнали дълготрайна военна работа.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР