Френският президент Еманюел Макрон смята, че възможностите и обхватът на

...
Френският президент Еманюел Макрон смята, че възможностите и обхватът на
Коментари Харесай

Макрон: Ако Русия победи, няма да има сигурност в Румъния, Полша, Литва, дори у нас

Френският президент Еманюел Макрон счита, че опциите и обсегът на съветските балистични ракети заплашват европейските страни. Това мнение той изрази в изявление за френския в. . Според Макрон  поставянето на каквито и да било ограничавания в борбата с Русия би било симптом на уязвимост. Същевременно той се обяви за продължение на политиката на „ стратегическа неизясненост “ по отношение на Русия.

" В Украйна на карта е сложена сигурността на европейците, тъй като тя се намира на 1500 км от нашите граници. Ако Русия победи, то в идната секунда няма да има сигурност нито в Румъния, нито в Полша, нито в Литва, нито у нас. Мощността и обсегът на съветските балистични ракети излагат на риск всички нас “, сподели Макрон.

„ Каква уязвимост е да си слагаме априорни ограничавания във връзка с подобен зложелател. Напротив, би трябвало да го лишим от всякаква видимост, защото това основава капацитет за въздържане “, сподели той в изявление за френския в. . - Смисълът на стратегическата неизясненост е да не се споделя прекалено много за нищо “. Френският водач съобщи още, че Русия „ е станала дестабилизираща мощ, която не си слага никакви стратегически ограничавания “.

В четвъртък Макрон в изявление за английското списание The Economist позволи опцията да обмисли изпращането на войски в Украйна, в случай че Киев го изиска и ако съветските сили пробият фронтовата линия. Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков назова изказванията на Макрон доста рискова наклонност. Песков добави, че Русия ще продължи военните си дейности в Украйна, до момента в който не бъдат реализирани всичките ѝ цели.

В изявлението за  Еманюел Макрон се изрече за продължение на разговора с Русия. „ Ние вършим вярното нещо, като оставяме вратата отворена за договаряния с Русия “, сподели той. „ В противоположен случай бихме изоставили интернационалния ред, а затова и мира и сигурността “. В същото време Макрон разгласи продължение на политиката на „ стратегическа неизясненост “ по отношение на Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР