41-годишният Матиас Еке е бил нападнат в петък вечерта, докато

...
41-годишният Матиас Еке е бил нападнат в петък вечерта, докато
Коментари Харесай

Германски член на Европейския парламент „тежко ранен“ при нападен...

41-годишният Матиас Еке е бил атакуван в петък вечерта, до момента в който е разлепвал плакати в квартал Щризен, оповестиха от партията му. Той е основният претендент на Социалдемократическата партия (СДП) в Саксония за изборите за Европейски парламент през юни.

 

„ Нападението против Матиас Еке е категоричен сигнал за паника към всички хора в тази страна “, се споделя в изказването на Хенинг Хоман и Катрин Мишел, ръководители на клона на SPD в Саксония. „ Нашите демократични полезности са подложени на офанзива. “

 

В изказването се споделя, че е имало и други опити за заплашване и заличаване на плакати. В момента нападението се проверява от оперативната група за закононарушения, свързани с принуждение, към щатската престъпна полиция.

 

ГСДП упрекна последователи на крайнодясната партия „ Алианс за Германия “ (AfD) за нападението против Еке. „ Техните поддръжници в този момент са изцяло обезверени и явно считат нас, демократите, за почтена игра “, се споделя в изказването. Саксония е една от политическите замъци на AfD.

Политиците показаха взаимност с Еке в събота. Министърът на труда Хубертус Хайл, сподвижник на социалдемократите, съобщи, че е „ ядосан и ужасяващ от този акт на принуждение “ и пожела на Еке бързо възобновяване.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР