Депутат от крайнодясната германска партия Алтернатива за Германия бе арестуван

...
Депутат от крайнодясната германска партия Алтернатива за Германия бе арестуван
Коментари Харесай

Заради Зиг Хайл, крайнодесен германски депутат беше арестуван

Депутат от крайнодясната немска партия " Алтернатива за Германия " бе задържан през днешния ден по обвинявания за потребление на неразрешени тоталитарни знаци, като съседи от братството му се оплакаха, че постоянно чуват нацисткия привет за победа " Зиг Хайл ", съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Новоизбраният 22-годишен Даниел Халемба трябваше по-късно да заеме мястото си в баварския недодялан парламент. Той е член на студентското приятелство " Тевтония Прага ", чиито пространства през септември бяха обискирани от полицията. По време на обиските публични представители обявиха, че са били открити знаци, неразрешени от немската конституция, а съседите му се оплакваха, че от стаята се чува " Зиг Хайл " (Поздрав в символ на преданост към Хитлер в превод: " Да живее успеха " ).

Говорител на прокуратурата сподели, че Халемба ще бъде изправен пред съда по-късно през днешния ден или на следващия ден, а едно от обвиняванията му е в тормоз, учреден на расата.

Политическият диалог в Германия от ден на ден е доминиран от тематиката за миграцията, което оказа помощ на АзГ да реализира поредност от мощни изборни резултати отвън бастионите си в постиндустриалните източни елементи на Германия, а това сподели, че гласоподавателите наподобява не се тормозят от политическите възгледи на партията, отбелязва Ройтерс.

Партията, която е втора в изследванията в няколко източни провинции, реализира рекордни резултати в западните провинции Бавария и Хесен на 8 октомври. АзГ и младежката ѝ организация са под наблюдаване в няколко провинции, а видни фигури като водещия претендент за Европейския парламент Максимилиан Кра съпоставят имиграцията с колониализма и декларират, че " ориенталското присвояване на земи води до полово принуждение над европейските девойки ".

Халемба, който се е включил към братството като студент по право във Вюрцбург, е показал Бьорн Хоке, водач на крайнодясното крило на AзГ, като собствен политически модел за подражателство.

" Искат да арестуват мен, определения член на провинциалния парламент, три дни преди да встъпя в служба, като употребяват изцяло беззаконна заповед за арест ", сподели Халемба във видеоклип, споделен в канала на юриста му в " Телеграм ".

Германските братства, доста от които датират от времето на първото обединяване на страната през 19 в., са известни с консервативната си, постоянно националистическа философия.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР