Депутат атакува остро една от парламентарно представените ни партии.ПП и

...
Депутат атакува остро една от парламентарно представените ни партии.ПП и
Коментари Харесай

Депутатът Искрен Митев: ПП и ДПС нямат място в едно европейско семейство

Депутат нападна остро една от парламентарно показаните ни партии.

„ Политическа партия и Движение за права и свободи нямат място в едно европейско семейство ”. Така разяснява депутатът от „ Продължаваме Промяната ”  Искрен Митев думите на премиера Кирил Петков за участие в новата демократична група „ Обнови Европа ” в Европейския парламент и изключването на Движение за права и свободи от европейската групировка.

„ Ако се образува ново европейско семейство и ние сме част от него, България и „ Продължаваме Промяната ” ще имат своята дума ” съобщи Митев в студиото на „ Здравей, България ” по Нова Тв.

Депутатът разяснява и новия проектозакон за 10-процентни бонуси за лица, помогнали в разкриването на данъчни извършители.

„ Това е един проектозакон. Той е вкаран като част от ограниченията в битка с инфлацията и оправянето с нея. Той е в поска по-висока събираемост на налозите. Идеята е, с цел да има повече доходи в страната, българските жители и компании да оказват помощ в събираемостта ”, разясни Митев. Той добави, че „ този законопроект би трябвало да се почисти в елементи, тъй като има  много опасности ”.

По думите му обаче на по време на тристранния съвет, извършен в понеделник, компаниите и асоциациите са подкрепили този законопроект.  „ Вярваме, че всички в обществеността виждат изгодите от това да има по-голяма събираемост ”, съобщи Митев.

Има няколко условия към законопроекта. Едно от тях е да се обезпечи анонимност на лицата, подали сигнал. Друго е минималният предел от укрити налози при подаване на сигнал да е 3000 лв.. А трето са глобите, които ще се ползват при злоупотреби и подаване на подправени сигнали.

„ При 3 сигнала,  които излязат без резултат – ще бъдете глобени ”, сподели Митев една от концепциите.  „ Има разискване един месец откакто постъпят тези несъбрани до този миг налози – 10% от тях ще бъдат плащани от Национална агенция за приходите индивидът, подал сигнал ”, добави още Митев.

По думите му, в случай че законопроектът бъде утвърден и влезе в действие, се чака въздействието му върху държавния бюджет да е със стотици милиони.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР