Денят в няколко изречения – това е дигиталната рубрика на

...
Денят в няколко изречения – това е дигиталната рубрика на
Коментари Харесай

Денят накратко: Ясен е проектокабинетът "Габровски", версиите за автобусната катастрофа, сняг и студ


Денят в няколко фрази – това е цифровата графа на btvnovinite.bg „ Денят в резюме “ за 12 декември.

Ясен е проектокабинетът с министър председател проф. Николай Габровски. Какви са версиите за автобусната злополука край свилеградското село Младиново? Делото против Георги Семерджиев потегля всъщност.

Сняг и мраз във Англия, а на Балканите - съществени наводнения.

И още... След като обиколи Луната, корабът " Орион " се завърна на Земята



Кандидатът за министър-председател проф. Николай Габровски, излъчен от ГЕРБ-СДС, показа на президента Румен Радев изпълнен проучвателния мандат за сформиране на държавно управление. Габровски връчи на президента директория със конструкция и състав на кабинета, който Радев да изпрати в Народното събрание за гласоподаване.

Софийският градски съд даде ход на делото против Георги Семерджиев, упрекнат за злополуката от 5 юли тази година на бул. „ Черни връх “, при която починаха две млади дами – на 22 и 26 години. Семерджиев е обвиняем за пет закононарушения и се намира в ареста от няколко месеца.

Все още няма повдигнато обвиняване против водача на рейса, който падна в дере край Свиленград. Собственикът на компанията е разпитан по случая. Катастрофиралият рейс е на 25 години и е на бургаската транспортна компания „ Държавна сигурност Травел “.

Електоралната картина в страната е без основна разлика спрямо резултатите от вота през октомври. Какво сочи изследване на " Тренд "?

За 13 декември – вторник, Национален институт по метеорология и хидрология разгласи жълт код за мощен вятър и превалявания от сняг в 9 области от Северна и Североизточна България.



Наводнения в Хърватия и Босна и Херцеговина след значителни превалявания. Под вода са десетки къщи в двете страни поради преливащи реки.

Макар фотосите да припомнят по-скоро на скатовете на планина в мъглива заран, това надалеч не е естествено образувание. Сметището Бхалсва край Делхи се издига на височина от 62 метра и продължава да пораства.

Македонската прокуратура повдигна обвиняване на ръководителя на българския културен клуб в Битоля " Иван Михайлов " Люпчо Георгиевски, заяви кореспондентът на bTV в Скопие.

В Иран е осъществена втора екзекуция на участник в антиправителствените митинги, траяли близо три месеца. Маджид Реза Рахнавард е обесен в град Машхад, оповестиха от правосъдната система на страната, написа Би Би Си.

Обилен снеговалеж провокира транспортен безпорядък във Англия. Най-малко 250 полета бяха анулирани от летищата в Лондон. Има и доста закъснения.



Космическият транспортен съд „ Орион “ още веднъж ни подсети, че животът е по-голям от нас, а пространството е необозримо. Той е част от първата непилотирана задача до Луната „ Артемис 1 “, чието начало бе сложено на 16 номеври.

Крал Чарлз III пуска първата си коледна картичка, оповестява Си Ен Ен. Дизайнът ѝ е определен от него и кралицата-консорт Камила.

Коледният дух витае в Софийския зоопарк. Най-любимите жители – маймуните, получиха дарове.

Поп звездата Бритни Спиърс се завърна в Инстаграм преди броени часове, като разгласява шокиращо видео, в което танцува по чудноват метод и забива главата си в торта по случай рождения ѝ ден.


Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР