Денят в няколко изречения – това е дигиталната рубрика на

...
Денят в няколко изречения – това е дигиталната рубрика на
Коментари Харесай

Денят накратко: Пак хартиени бюлетини, спасиха куче, но не съвсем, чип в човешкия мозък - скоро


Денят в няколко фрази – това е цифровата графа на btvnovinite.bg „ Денят в резюме “ за 1 декември.

Политическите пристрастености - още веднъж връщат хартиените бюлетини след остри конфликти в Народното събрание. Неизвестни пък влязоха с щурм в частен дом в София, само че не с цел да крадат, а с цел да освободят куче, което лаело на балкона.

И още - до 6 месеца за първи път ще бъде подложен чип в човешкия мозък. Показваме ви и новия мразовит парк в София в 360-градусово видео.



Хартиената бюлетина се върна. Силен политически конфликт в Народното събрание и напрежение поради Изборния кодекс. Стигна се и до остри конфликти в залата и в коридорите, а " Продължаваме промяната " и " Демократична България " приканиха за митинг.

Междувременно от " ИТН " оповестиха, че ще се явят независимо на предварителни парламентарни избори при положение, че има такива.

А отвън Народното събрание - за 8 дни над 30 доброволци събраха близо 3 тона хранителни артикули. Младите хора оказват помощ на възрастни хора, изпаднали в потребност, за Коледа.

Неизвестни пък влязоха с щурм в частен дом в София, само че не с цел да крадат, а с цел да освободят куче, което лаело на балкона. Помощта към животното обаче се изразила само в това да го изведат и изоставят на улицата.

А какво ще е времето през първите 15 дни на декември - ето и прогнозата на Станислава Цалова.

Пред bTV приказва и пасажер от във влака София - Бургас, който през вчерашния ден удари паднала канара и дерайлира на жп гара Клисура. Той показа, че пасажерите сами решили да се изтеглят.



Кънтри артист умря в нощта на сватбата си. Той и приятелката му очаквали да стартират нов живот като брачна двойка. На видео, оповестено във Facebook, двамата танцуват щастливо, чуват се диалози и музика. Всичко предвещавало едно щастливо бъдеще...

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че към 6 милиона семейства в страната не престават да са без ток.

Свлачище се срути върху автомагистрала в Южна Бразилия, най-малко двама души са починали, а десетки са в неопределеност.

Тревожни данни - 50 млн. души са живеели в иго през 2021 година Това сочат данните, събрани и систематизирани от Анадолската организация във връзка Международния ден за унищожаване на робството.

Иранските сили за сигурност гръмнаха стачкуващ, който чествал отпадането на националния тим на страната от Световното състезание по футбол в Катар. Във вторник Иран загуби от Съединените щати с нула на един.



Откриха най-големия мразовит парк на Балканите не къде да е, а в София. Нашият мултимедиен кореспондент Ладислав Цветков обу кънки, измина цялото разстояние и снима в 360-градусово видео... и то без да падне.

До 6 месеца за първи път ще бъде подложен чип в човешкия мозък. Клиничните изпитвания ще стартират от американска невротехнологична компания „ Нюралинк “. Новината заяви нейният притежател – милиардерът Илон Мъск.

От омари в масло от щата Мейн до калифорнийско пенливо вино - президентът Джо Байдън ще показа усетите на Америка на държавната вечеря за френския президент Еманюел Макрон.

При заледяване, назад на логиката, хората се събличат голи в снега. А ето за какво.

Празнично въодушевление и в Съединените щати. Грейнаха коледните дръвчета пред „ Рокфелер Сентър “ в Манхатън и пред Белия дом.


Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР