Денят преди Нова година е нещо като ден за размисъл

...
Денят преди Нова година е нещо като ден за размисъл
Коментари Харесай

Новогодишните решения на 2023: напред и с любов към себе си

Денят преди Нова година е нещо като ден за размисъл преди избори. Отделяме време за съзерцаване, за хрумвания и за очаквания, фокусираме се върху себе си, отчитаме какво сме претърпели и какво бихме желали да реализираме в идващите 365 дни.

Разбира се, доста основни неща не зависят от нас. Не можем да сме сигурни какво ще написа на страниците от бележника ни за 2023. И толерирането на тази неустановеност е част от грижата за себе си.

Можем да направляваме това, което е по силите ни, и да оказваме помощ на околните си, само че едвам когато сами обърнем внимание на сигналите, които ни дават тялото и душата.

Затова включете грижата за себе си в листата с новогодишни цели без грам възприятие за виновност.

Предлагаме ви няколко решения, с цел да увеличим оня нужен и скъп запас, който ни разрешава да бъдем по-добри към себе си и към всички към нас.

Грижа за тялото

Разбира се, тук формулата е ясна: повече придвижване, повече прясна, сезонна храна, по-добър сън и по-малко вредности. Но в случай че има съвет, който можем да дадем от сърце, той е да не си обещавате невъзможното. Достатъчно е да започнете с леки и постижими цели.

Не си поставяйте ултимативни задания, които постоянно ви обезсърчават и стават все по-трудни за реализиране. Ако спортът е вашата задача за 2023 година, пробвайте да отидете до фитнеса най-малко един път след 1 януари. А след това - и повторно. Направете го два пъти в седмицата. Или сменете автомобила с велосипед, най-малко един път. А след това - и повторно. И в действителност ще ви хареса.

Създаването на положителни привички се случва с помощта на дребните и рационални стъпки, които последователно дават резултат и носят вътрешно задоволство - изключително когато и вие, и околните ви забелязвате позитивната смяна.

Затова започнете годината на чисто: с първата усмивка, с която посрещате новия ден, и с скъпата грижа за кожата на лицето.

Не е нужно да ходите на козметик всяка седмица. За хубава кожа, може с ръка на сърцето да се доверите на продуктите на френския бранд Bioderma: висок клас козметични помощници, които поддържат лицето чисто, безпрепятствено и свежо. Можете да опитате мицеларната вода, при която няма нужда от изплакване, или да заложите на измивните гелове Sensibio, Sebium или Atoderm надлежно за сензитивна, мазна или суха кожа.



Създайте у децата си потребния табиет да почистват постоянно кожата на лицето си. Добрият режим с грижа за себе си се поддържа доста по-лесно, когато е интегриран овреме.

Не забравяйте и златното предписание: хидратацията. Особено положителни артикули, които овлажняват кожата в дълбочина, са Hydrabio Serum с хиалуронова киселина за всеки вид кожа и Atoderm Crème Ultra за поддържане на склонната към сухота кожа.

През новата година пробвайте да спазвате щадяща хигиена, която не нарушава целостта на кожната преграда. Ако не може да се ориентирате измежду изобилието от козметични артикули, Bioderma е решение, с което няма по какъв начин да сбъркате.

Грижа за душeвността

Спортът и придвижването са превъзходен метод да успокоите стресовите си хормони, само че можете да подобрите настроението си и по други способи. Пробвайте mindfulness практики: в случай че оставите попкултурната нервност към тях настрани, ще се изненадате какъв брой практична работа правят.

Научете се да медитирате. Запишете си час при психотерапевт.

Слушайте музика, разчистете къщата, изхвърлете всичко, което не ви носи наслада, боядисайте си косата в нов цвят, запалете си ароматни свещи, сгответе си нещо обичано, обадете се на някой, който не сте чували от дълго време. Свържете се с природата.

Едно от дребното занимания, които осмислят зимата, е ходенето на планина през студения сезон. Дали ще карате ски или сноуборд, ще изкачвате върхове или просто ще се качите с колата до Алеко и ще се разноските до хижата - контактът с планината е път, който постоянно води към по-ведро въодушевление и повече възприятие за смисъл.



Когато сте на слънце високо горе, не забравяйте още веднъж да отбраните кожата си - този път не от фините прахови частици, а от слънцето. Лицето, изключително при кожа, склонна към пигментни петна, има потребност от широкоспектърна UVB/UVA отбрана, която може да му осигурите с продуктите на Bioderma Photoderm Crème или Aquafluid или Pigmentbio Day Care SPF 50+.

Грижа за духа

Грижата за духа може да се заключи в една дума: изкуство.

През новата година консумирайте изкуството обилно. Четете качествена литература. Ако не може да се ориентирате измежду стотиците заглавия в книжарниците, интернет е цялостен с хрумвания какво да четете съгласно това в какъв стадий от живота си сте, какви са ви желанията и каква зодия сте. Прочетете или препрочетете някои позабравени класики.

Вземете си билети за спектакъл. Идете да гледате новия филм за Уитни Хюстън или „ Баншите от Инишерин “.

Купете си картина. Не е нужно да е високо съвременно изкуство за милиони. Изберете си репродукция или просто селски пейзаж с крави, които пасат към река, в случай че това ви кара да се чувствате по-добре.

Важното е да ви носи естетическо наслаждение. И да посрещнете новата година с религия, че идната ще е по-добра и вие ще сте съдействали за това.

Честита Нова година!
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР