Денят отново ще е топъл, на много места в Западна

...
Денят отново ще е топъл, на много места в Западна
Коментари Харесай

Без изненада: порои и бури и днес

Денят още веднъж ще е топъл, на доста места в Западна България безоблачен, само че динамичен с присъщите за сезона летни стихии, демонстрира прогнозата за времето на Национален институт по метеорология и хидрология.

Дневните температури ще са в интервала 25-30 градуса. До обяд преваляванията ще стартират в източната половина и по-конкретно на североизток. По-късно валежи с гръмотевични стихии ще има в съвсем цялата страна. Има заплаха от градушки. Валежите ще са най-значителни в североизточните и централните елементи на страната.

В планинските региони ще е облачно и валежи и гръмотевици в следобедните часове. Температурата по високите елементи – към 13 градуса, в ниското – до 20. Денят по Черноморието ще стартира с превалявания и гръмотевици до обяд, а по-късно валежите ще понижават и ще стопират с наклонност вечерта да е суха. Температурите към крайбрежието – 25-27 градуса, на водата до 23 в региона на Бургас.

Атмосферата към момента е нестабилна и ще основава условия за превалявания и гръмотевични стихии. В сряда явленията ще са по-активни южно от Стара планина. Под въздействие на антициклон северно от България времето ще стартира да се успокоява и до края на седмицата преваляванията ще понижават с повече слънчеви часове. Температурите ще се покачват с наклонност да са към 30 градуса през почивните дни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР