Денят на железничаря се отбелязва всяка година през първия неделен

...
Денят на железничаря се отбелязва всяка година през първия неделен
Коментари Харесай

БДЖ отбелязва Деня на железничаря

Денят на железничаря се отбелязва всяка година през първия неделен ден на месец август. Традицията за неговото честване датира от средата на предишния век.

Изборът на деня, в който се отбелязва професионалният празник на железопътните служащи в България, е обвързван с историческия факт, че при започване на м. август през далечната 1888 година железопътната линия Цариброд-София-Белово е открита за интернационалните транспорти, като в същото време страната изплаща и линията Русе-Варна и стартира нейната употреба. Така се учредяват Българските Държавни Железници.

Историята на българската железница е богата на достижения, провокации и сложни моменти, само че тя най-много е богата с хора, които са отдавали най-хубавото от себе си за развиването на железопътния превоз. Днешните български държавни железници помнят с благодарност всички знайни и незнайни железопътни служащи, които със своя принос са дали подтик на железницата да върви напред.

И през днешния ден има образци за чудесно осъществяване на служебния дълг и почтено отстояване на престижа на железничарската специалност.

От началото на 2018 година до сегашния миг за проявен висок професионализъм, зоркост и навременни дейности са наградени редица локомотивни машинисти, служащи по ремонта в локомотивните депа, чиновници на транспортни бригади в пътнически влакове и чиновници по употреба на товарните транспорти. По мотив Деня на железничаря мениджърският екип на „ Холдинг БДЖ ” ЕАД ще връчи плакети и парични награди на 36 чиновници, работещи в сдруженията за пътнически и товарни транспорти, оповестиха от управлението на националния железопътен транспортьор. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР