Денков допълни, че това са основните аргументи на министъра на

...
Денков допълни, че това са основните аргументи на министъра на
Коментари Харесай

Премиерът за Пирогов: Ако има нарушения на закона, трябва да има последствия

Денков добави, че това са главните причини на министъра на опазването на здравето проф. Христо Хинков - че има нарушаване на Закона за публичните поръчки.

" Ако се окаже, че шефът е работил непозволено, то значи министърът си е приключил работата ", добави Денков.

Премиерът отхвърли да се ангажира със период, по кое време би приключила инспекцията на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) и прокуратурата по проблема. Николай Денков сподели още, че методът не би трябвало да е селективен, по тази причина е пуснал писмо до министър Хинков да се създадат инспекции на всички съществени лечебни заведения в системата.

" Ако споделяме, че някоя болница е на загуба, би трябвало да съпоставим има ли подобен проблем и в другите лечебни заведения и в случай че ще използваме този мотив за някой шеф, би трябвало да го използваме и за другите ", разяснява министър председателят.

Снощи с 10 гласа " за ", с три - " срещу " и четири " въздържал се " парламентарната Комисия по опазване на здравето разпореди на министъра на опазването на здравето проф. Христо Хинков да анулира издадения протокол, с който освобождава от поста шефа на болница " Пирогов " доктор Валентин Димитров до произнасянето на всички способени органи.

Депутатите в комисията считат, че отчетът, който ѝ е показан, съдържа спорни данни и по тази причина желаят инспекцията на " Пирогов " да бъде осъществена от външен одит и никой да не се съмнява в обективността на предоставената информация, разяснява пред публицисти ръководителят на комисията проф. Костадин Ангелов.

В отговор на въпрос дали министърът е задължен да се съобрази с комисията, проф. Ангелов сподели, че преценката си е на министъра.

" Както виждате министърът не се употребява с доверието на народните представители в комисията по опазване на здравето и надлежно и на болшинството от народните представители ", добави Ангелов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР