Денков да каже чии интереси пази - про-Путин и Лукойл

...
Денков да каже чии интереси пази - про-Путин и Лукойл
Коментари Харесай

Пеевски: Денков да каже чии интереси пази - про-Путин и Лукойл или евроатлантизма и България

Денков да каже чии ползи пази - про-Путин и " Лукойл " или евроатлантизма и България.

 

Това прикани ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски след изявлението на премиера акад. Николай Денков - “на мен не ми е шеф никой от Народното събрание ”, в интервю пред БНР в неделя.

 

" В тази връзка предлагам на Денков да направи следното: да чете деликатно Конституцията и да излезе от комфорта на премиерския кабинет и особения въздух, който е вдишал там. Да слезе на улицата пред Министерски съвет, да вдиша чист въздух, да чуе хората и да си напомни по кое време, по какъв начин и за какво беше назначен на тази позиция. От думите му е видно, че е комплициран. Суверенът е неговият шеф, а волята на суверена показва Народното събрание посредством народните представители ", обръща внимание  Пеевски в позиция, оповестена на уеб страницата на Движение за права и свободи.

 

Пеевски дава пояснение и за обърканата позиция на Денков:


" Голямата му изнервеност приписвам обаче на обстоятелството, че сигнализирахме с сътрудника от ГЕРБ Делян Добрев Главния прокурор и ръководителя на ДАНС по оповестеното в “Политико ” интернационално следствие за гигантска спекулация, която се реализира благодарение на българските  управляващи и “Лукойл ”, противозаконен експорт на горива.

 

" Продължавам да упорствам тези дейности да бъдат разследвани, въз основата за учредените подозрения за корупционна скица ", написа в позицията си Пеевски.

 

Той се заканва в понеделник да внесе писмен парламентарен въпрос за това по кое време и с кого от " Лукойл " са се договаряли Денков началникът на кабинета му, както и какво са се договорили.

 

Дерогацията  трябваше да подсигурява на българските  жители по-ниски цени на горивата с близо 80 ст., само че тя донесе само милиарди за режима на Путин, финансиране на войната в Украйна и терористични паравоенни групировки като Вагнер. Това незабавно би трябвало да спре!, безапелационен е Пеевски.


И прибавя: От шест месеца дублирам, че дерогацията би трябвало да бъде анулирана и да спре. Големият въпрос е какво още чака Денков?! Чака да поемат  ГЕРБ ротацията, с цел да избяга от отговорност и пред кого?!


Кой печели от това отсрочване? Дали Денков не печели време за “Лукойл ” и съветския режим?


Сигналите и следствията сочат подозрения за незаконна скица на най-високо равнище. Друго пояснение няма.


И кой действително ръководи страната?, пита в острата си позиция Пеевски.

 

И упорства: Денков дължи отговори.
За това какви диалози с “Лукойл ” и представители на и съветската държава  води той и началникът на неговия кабинет Иван Модев.Какви задължения поемат и в чия изгода. За тези диалози Денков ни уведоми на среща, в която взе участие и Бойко Борисов, като ни увери, че са постигнали някаква сделка за внасяне на дължимите налози от компанията неотложно. Но нищо не последва.


Още в понеделник ще внеса писмен парламентарен въпрос по отношение на това по кое време и с кого Денков и началникът му на кабинет са договаряли с “Лукойл ” и съветската страна и какво са договаряли, разяснява Делян Пеевски и декларира:


Настоявам за цялата информация при цялостна бистрота и ясни и съответни отговори.
И още веднъж ще припомня, че министър председателят и министрите са длъжни да се регистрират пред Народното събрание и българските жители ".

 

Дерогацията е обект на политически диспути повече от месец, като подкрепящите държавното управление партии са на противоположни отзиви. ГЕРБ и Движение за права и свободи са на позиция, че тя би трябвало да бъде прекъсната неотложно. Позицията на " Продължаваме промяната - Демократична България " до петък беше, че изключението от разпоредбите би трябвало да продължи до края на октомври следващата година, както към този момент одобри Народното събрание в края на септември. В петък пред Би Ти Ви Йордан Мирчев от обединението разгласи, че към този момент като рационален период за прекъсване на дерогацията се преглежда краят на февруари.

 

Ато цялостния текст на позицията на Делян Пеевски:

 

 

В изявление пред БНР през днешния ден министър-председателят споделя “на мен не ми е шеф никой от Народното събрание ”.

В тази връзка предлагам на Денков да направи следното: да чете деликатно Конституцията и да излезе от комфорта на премиерския кабинет и особения въздух, който е вдишал там. Да слезе на улицата пред Министерски съвет, да вдиша чист въздух, да чуе хората и да си напомни по кое време, по какъв начин и за какво беше назначен на тази позиция.
От думите му е видно, че е комплициран.


Суверенът е неговият шеф, а волята на суверена показва Парламента посредством народните представители.


Голямата му изнервеност приписвам обаче на обстоятелството, че сигнализирахме с сътрудника от ГЕРБ Делян Добрев Главния прокурор и ръководителя на ДАНС по оповестеното в “Политико ” интернационално следствие за гигантска спекулация, която се реализира благодарение на българските  управляващи и “Лукойл ”, противозаконен експорт на горива.


Продължавам да упорствам тези дейности да бъдат разследвани, въз основата за учредените подозрения за корупционна скица.
Дерогацията  трябваше да подсигурява на българските  жители по-ниски цени на горивата с близо 80 ст., само че тя донесе само милиарди за режима на Путин, финансиране на войната в Украйна и терористични паравоенни групировки като Вагнер. Това незабавно би трябвало да спре!


От шест месеца дублирам, че дерогацията би трябвало да бъде анулирана и да спре. Големият въпрос е какво още чака Денков?! Чака да поемат  ГЕРБ ротацията, с цел да избяга от отговорност и пред кого?!


Кой печели от това отсрочване? Дали Денков не печели време за “Лукойл ” и съветския режим?
Сигналите и следствията сочат подозрения за незаконна скица на най-високо равнище. Друго пояснение няма.


И кой действително ръководи страната? Денков дължи отговори.
Затова какви диалози с “Лукойл ” и представители на и съветската държава  води той и началникът на неговия кабинет Иван Модев.

 

Какви задължения поемат и в чия изгода. За тези диалози Денков ни уведоми на среща, в която взе участие и Бойко Борисов, като ни увери, че са постигнали някаква сделка за внасяне на дължимите налози от компанията неотложно. Но нищо не последва.


Още в понеделник ще внеса писмен парламентарен въпрос по отношение на това по кое време и с кого Денков и началникът му на кабинет са договаряли с “Лукойл ” и съветската страна и какво са договаряли.


Настоявам за цялата информация при цялостна бистрота и ясни и съответни отговори.


И още веднъж ще припомня, че министър председателят и министрите са длъжни да се регистрират пред Народното събрание и българските жители.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР