Ден след като даде първите си показания пред следователите пребитият

...
Ден след като даде първите си показания пред следователите пребитият
Коментари Харесай

Христиан Пендиков застава пред съда в Охрид

Ден откакто даде първите си показания пред следователите пребитият на 19-ти януари Христиан Пендиков през днешния ден, 31 май, ще застане пред съда в Охрид. Днес в града ще се организира следващото съвещание по делото за жестокия побоя над Христиан Пендиков, съобщи БГНЕС.

Във вторник Пендиков избегна камерите и въпросите на публицистите, влизайки през страничния вход на съда, където разказа нападението и аргументите за побоя. Стефан Камишевски е бранител на Христиан Пендиков.

След побоя от 19-ти януари тази година от прокуратурата в Охрид оповестиха, че закононарушението е осъществено заради българската етническа принадлежност на Пендиков. По време на последното правосъдно съвещание един от нападателите Илия Спасески с горделивост съобщи, че " схваща обвиняването, само че не се усеща отговорен ”.

Пендиков бе секретар на локалното българско съдружие, което дружно с всички останали в страната, към този момент е закрито от управляващите в Скопие. Преди това против клуба имаше пукотевица и вандалски покушения на няколко пъти. До през днешния ден няма нито един арестуван за тези закононарушения. В същото време полицейските и правосъдните управляващи в РСМ преследват учредителите и ръководителите на български сдружения в Северна Македония. От скоро Христиан Пендиков е български жител.

След приемането на така наречен " Френско предложение ", което слага ясни условия за започването на договаряния на РСМ за участие в Европейски Съюз в страната избухна радикална и екстремистка антиевропейска агитация. В нея вземат участие както представители от опозицията, по този начин и от ръководещата коалиция. През месец се оповестяват " социологически изследвания ", които внушават на обществото понижаване на поддръжката за участие в Европейски Съюз, увеличение на известността на съветския президент Путин и на сръбския режим отпред с Александър Вучич. Според ръководещите в Скопие за това са отговорни Европейски Съюз и България, които поставяли " унизителни условия на РСМ ". В множеството случаи тези проучвания и разбори се популяризират от медии и организации, които получават европейско финансиране под друга форма. Утре в Охрид се чака да има ново съвещание по делото за побоя на Христиан Пендиков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР