Ден преди втория процес срещу пловдивския топадвокат Владимир Елдъров една

...
Ден преди втория процес срещу пловдивския топадвокат Владимир Елдъров една
Коментари Харесай

Свидетелка почина ден преди мегадело за измами срещу пловдивски топадвокат

Ден преди втория развой против пловдивския топадвокат Владимир Елдъров една от основните свидетелки - Наталия Иванова, умряла. Тя е измежду потърпевшите от схемата на юриста, упрекнат за измами в размер на 676 485 лв.. Кончината на Иванова се оказа спънка за пускане на делото. Друг от ощетените - Илиан Арденски, пък не е бил открит на адреса си. По тази причина идващото съвещание беше планувано през март.
Тогава Владимир Елдъров - наследник на уважавани пловдивски юристи, ще дава отговор за машинация в изключително огромни размери. Според прокуратурата той е ощетил 29-има свои клиенти, които са потърпевши при произшествия. Елдъров ги издирвал, давал им дребни суми на ръка, а "едрата плячка " от застраховките оставял за себе си.
В края на октомври м.г. пловдивският областен съд му даде 7,5 година затвор по друго дело - за подбуждане към ликвидиране и няколко палежа.
Потърпевши от цяла България извършиха през днешния ден залата на пловдивския областен съд за втория развой против Елдъров-младши. "За да набави за себе си имотна полза, той е употребявал тяхната неумелост и некомпетентност ", акцентира държавното обвиняване.
Ана Бодушка от Раковски описа, че татко й Венко Карагеоргиев бил блъснат от кола, само че оживял със строшен таз. "Не желаех да осъждам водача, беше наш прочут. Но юрист Елдъров ме откри и съобщи, че ще заведе дело, тъй като ни се полагало обезщетение. Даде ни 2000 лв. на ръка, а сумата, която е получил от застрахователя с лихвите, е 35 000 лв.. Тези пари той ги е прибрал ", изясни Бодушка. Нейният татко ще бъде конституиран като частен обвинител.
Чак от с. Йорданово, Силистренско, бяха пристигнали бабата и дядото на Севти Светославова. Детето било прегазено от пийнал тракторист през 2008 година "Владимир Елдъров ни откри чак в Силистра. Дойде, срещна се с нас в кафене и даде на майката на убитото дете 200 лв. на ръка. Каза, че ще води дело за 120 000 лв.. Обеща да ни подари джипа си и увери, че ще дава още пари. Няколко пъти преведе по 400 - 500 лв. и завърши ", описа Слави Маринов, дядо на убитото дете. Според тях щерка им била необразована и каквото Елдъров й дал, тя го подписала.
Според прокуратурата множеството потърпевши са упълномощили юриста да ги съставлява по гражданските каузи за погашение на компенсации на потърпевши от произшествия. Той обаче ги ощетил със суми сред 700 и 35 000 лв..
Ако бъде потвърдена виновността му, законът планува до 8 година затвор и конфискация на част от имуществото му. След изговаряне на първата му присъда Владимир Елдъров е в пандиза с мярка "задържане под стража ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР