Ден преди вписването на новото ръководство на държавната Булгаргаз“, старото

...
Ден преди вписването на новото ръководство на държавната Булгаргаз“, старото
Коментари Харесай

Дружество без съдържание. Старото ръководство на Булгаргаз е освободило целия мениджърски екип

Ден преди вписването на новото управление на държавната „ Булгаргаз “ , остарялото е освободило целия мениджърски екип от компанията. Това сподели в петък новият ръководител на Съвета на шефовете Иван Топчийски пред Българска национална телевизия.

На 29 февруари предходното управление на газовия снабдител, а ръководещите оправдаха това с дейности „ срещу ползите на нашата страна, срещу ползите на бизнеса и срещу ползите на българските жители “. Премиерът Кирил Петков акцентира, че се.

„ Ние заварихме едно сдружение без наличие “, сподели в петък Топчийски. Той добави, че остарялото управление е предложило компенсации на освободените чиновници в размер на 170 хиляди лева, до момента в който в това време договорите им са можели да бъдат прекъснати и без обезщетения. Общо една четвърт от чиновниците са били освободени. Според Топчийски задачата е била да няма следва какво се е случвало в държавната компания обратно във времето.

Той даде образец за положението на „ Булгаргаз “ по отношение на дейностите ѝ по отношение на най-големия ѝ дебитор – „ Топлофикация София “ .

„ Вземанията на сдружението са нарастнали стремглаво, тъй като компанията не е съумяла да събере 206 млн. лева просрочени вземания на „ Топлофикация София “ са трансферирани към Българския енергиен холдинг (БЕХ) с контракт на цесия “, сподели още той.

Промените в „ Булгаргаз “ пристигнаха след месеци на рекордно повишение на цената на газа в Европа и в България. В същото време поради риска за стопанската система и националната сигурност, който може да съставлява възможен спор сред Москва и Киев, Кирил Петков разгласи енергийната самостоятелност, в частност тази обвързвана с газовите доставки, като за София.

Русия струпа, което съгласно Запада е сериозен риск от инвазия, за която Кремъл към този момент отхвърля.

Смяната на управлението на сдружението провокира остри реакции от опозицията, а подозрения за дейностите на държавното управление изрече и президентът Румен Радев .

Старото управление, отпред с освободения изпълнителен шеф Николай Павлов , отхвърля всички обвинявания, отправени от кабинета.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Защо най-голямата рафинерия в България е на загуба  please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР