Ден на национален срам, който не трябва да се позволява

...
Ден на национален срам, който не трябва да се позволява
Коментари Харесай

"Срамен ден, който не бива да се повтаря": поуките за Англия след хаоса на "Уембли"

Ден на народен позор ", който " не би трябвало да се разрешава да се случва още веднъж ". Това се споделя в отчет на баронеса Луис Кейси, обвързван с следствието на хаоса и всеобщите вълнения от финала на европейското по футбол сред Англия и Италия на " Уембли ".

Установено е, че на 11 юли към 2000 души са влезнали без билети на стадиона.

Докладът наблюдава какво тъкмо и по какъв начин е станало и дава рекомендации за ограничения, с цел да се избегнат сходни вълнения за в бъдеще. Една от тях е да се сътвори категория мачове " от национално значение ", които да изискват по-добра организация.

Заключенията са, че се е стигнало до групов неуспех след серия неточности на доста равнища. Говори се за нелегално навлизане на стадиона на пияни и дрогирани почитатели без билети, които са употребявали общо 17 входа за хора с увреждания и спешни изходи. На и към стадиона нарушителите са влезнали в пререкания с притежатели на билети, уязвими хора, служители на реда и доброволци.

Големият интерес към мача, който беше първият край за Англия на огромно състезание от 55 години, както и оповестените 25 000 празни места поради ограниченията против ковид, са оказали роля за щурма на стотици почитатели без билети. Според проверяващите уредниците не са били задоволително готови, а поддръжката от полицията е пристигнала прекомерно късно.

Оценката е, че загубата на британския тим след дузпи и дъждът са съдействали за това да се избегнат още по-тежки последици, защото в този случай хората са напуснали стадиона относително умерено.

Английският тим беше осъден да играе един мач без аудитория, а футболната асоциация беше санкционирана със 100 хиляди евро. Председателят ѝ Марк Бълингам се извини в петък на последователите за неприятното преживяване.

От асоциацията не престават да считат, че безредиците няма да окажат негативно влияние върху възможната кандидатура на страната за домакинство на международното през 2030 година



Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР