Ден без автомобили и надпревара за най-много изминати крачки са

...
Ден без автомобили и надпревара за най-много изминати крачки са
Коментари Харесай

Ден без автомобили в Русе

Ден без коли и конкуренция за най-вече изминати крачки са част от деянията, които ще се провеждат в Русе в границите на Европейската седмица на подвижността. 

Тя ще се организира от 16 до 22 септември, а Денят без коли е кулминационната точка, която Община Русе е подготвила за края на акцията. Тази година самодейността за декарбонизацията на градските региони и разпространение на здравословния метод на живот и подвижност се организира под мотото „ По-добри връзки “. 

Състезанието за най-вече изминати крачки „ Движи се пешком “ ще се организира от среднощ на 16 септември и ще продължи до 23:59 ч. на 22 септември. В него могат да се включат всички искащи, като единственото изискване е да разполагат с уместно устройство за отмерване на крачки – крачкомер, смарт телефон с мобилно приложение за отчитане на изминато разстояние или различен тип уместно устройство. Чрез фотоси участниците ще удостоверяват какъв брой крачки са съумели да изминат, като те би трябвало да демонстрират началния и финалния ден на отчитането. Кадрите могат да бъдат изпратени не по-късно от 12 ч. на 23 септември на ел. адрес [email protected], съпроводени с име и телефон за връзка.  

Тримата участници, минали най-вече крачки, ще получат атрактивни награди. Финалистите ще бъдат оповестени на уеб страницата на Община Русе на 26 септември, а награждаването ще се организира на 27 септември от 12 ч. в Община Русе. За спомагателна информация – тел. 082/826 445 (всеки работен ден до 17 ч.). 

На 21 септември от 16 ч. на Кея ще се организира „ Маратон на колела “. В надпреварата могат да вземат участие момчета и девойки, които ще покажат майсторство в карането на велосипед. Те ще бъдат разпределени в две възрастови групи – от 7 до 12 години и от 13 до 16 години. Специално жури ще дефинира най-хубавите участници, които ще получат предметни награди, добавя tvn.bg.

Заявки за присъединяване се подават на e-mail: [email protected] и на тел. 082/826445 от 12 септември до 12 ч. на 20 септември в това число. 

Европейската седмица на подвижността е годишна самодейност на Европейската комисия за устойчива градска подвижност. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР