Ден 10 от Коледните пости. От днес можем да включим

...
Ден 10 от Коледните пости. От днес можем да включим
Коментари Харесай

Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 10

Ден 10 от Коледните пости. От през днешния ден можем да включим риба, скариди, калмари, октоподи, миди и всевъзможни морски блага, както и вино, като се изключи дните сряда и петък.

По време на постите виждам да не употребявам доста самун и тестени, тъй като желая да понижа и глутена. Снощи взех решение да подготвя една напълно зеленчукова пица. Спорно е до какъв брой може да се назова сходно ядене пица, само че дано да не задълбаваме.

Блатът на тази пица е от карфиол, останалото са зеленчуци, които вие може да разнообразите по желание - да добавите тиквички, царевица, грах, артишок, каквото решите. Това ядене е уместно за пости, както и за хора с нетърпимост към яйца, лактоза и глутен

, които се предлагат за детоксикацията на организма и които ни пазят от нездравословното деяние на оксидантите в тялото ни. Благодарение на противовъзпалителния си резултат и на действието на съединяване, наречено глюкорафанин, карфиолът спомага за намаление на холестерола и има антибактериални свойства.



Друго е съществуването на доста количество, който е прочут със своите противовъзпалителни свойства. Мастноразтворимият витамин спомага за усвояването на калция в организма, потребен е за костите и поддържа вярното действие на черния дроб.

Правя вметката, че, в случай че човек не обича карфиол, няма по какъв начин нещо, чиято основа е карфиол, да му хареса. Това се случи и вкъщи. Мислех си, че моето момче, откакто непринудено хапна на тези пости много неща, които по кардинално не употребява, ще хареса тази рецепта с недолюбвания от него карфиол. Уви, тази пица си я консумирах съвсем сама нощес. А той вечеря разнообразни плодове и чай. Но в случай че обичате карфиол, тази " пица " в действителност ще ви хареса.

Подготвяне на веган " яйце "
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР