Демонстрация, при която Устава на НАТО беше изгорен в Хелзинборг,

...
Демонстрация, при която Устава на НАТО беше изгорен в Хелзинборг,
Коментари Харесай

В Швеция запалиха Устава на НАТО вместо Корана

Демонстрация, при която Устава на НАТО беше изгорял в Хелзинборг, Южна Швеция, мина без произшествия в сряда, заяви вестникът Helsingborgs Dagblad.

Организаторът на митинга, 29-годишният Лукас Люнгквист , в началото подал заявление за осъществяване на " протест с изгаряне на свещени текстове " . Впоследствие той се извини на всички засегнати и афектирани от това и съобщи, че вместо Корана ще бъде запалена Устава на НАТО.

Турският президент Реджеп Ердоган даде зелена светлина за присъединението на Швеция към НАТО, което промени първичните проекти на уредника на митинга. Той възнамерявал да изгори Корана, с цел да подтикне Турция да се откаже от утвърждението на молбата на Швеция за участие в НАТО и по този начин да спре или най-малко да забави процеса на присъединение на страната към организацията. Обаче при новите условия той взема решение да стачкува с изгаряне на Устава на НАТО вместо това,
 Три поръчки в Швеция за изгаряне на религиозни книги
Три поръчки в Швеция за изгаряне на религиозни книги

Граждани желаят искат да палят Корана, Библията и Тората

В понеделник Анкара се съгласи да анулира ветото си  след диалозите на президента Реджеп Тайип Ердоган с шведския министър председател Улф Кристерсон, генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Тези диалози се състояха преди Швеция даде обещание да не поддържа организации, избрани от Анкара като терористични, и да окаже помощ на Турция по отношение на нейната европейска интеграция.
 Швеция в НАТО: Какво значи това
Швеция в НАТО: Какво значи това

Шведската войска е основана с една цел - да стопира Русия и в този момент ще пресече достъпа й до арктическия и балтийски регион
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР