Демонстрация как ще се използват новите документи за превоз в

...
Демонстрация как ще се използват новите документи за превоз в
Коментари Харесай

Как да ползваме новите билетчета в София

Демонстрация по какъв начин ще се употребяват новите документи за транспорт в градския превоз в столицата. Събитието се организира на метростанция " Сердика ".

От 1 януари се вкарва билет " 30 плюс ", който разрешава прекачвания в границите на 30 минути след първата валидация. Това ще коства 1,60 лева Билет " 60 плюс " разрешава прекачвания в границите на 60 минути след първата валидация и коства 2,20 лева Ще има и 24-часова карта, която разрешава безграничен брой пътувания с всички типове превоз и е на цена от 6,00 лева

Шофьорите също ще могат да продават билети на цена от 2,00 лева и ще важат единствено за съответното транспортно средство без право на прекачвания.

" През лятото от СОС беше призната нова тарифна политика на града, която има за цел да систематизира и провежда по по-удобен метод за пасажерите транспортните документи. Въпреки нуждата от повишаване на билетчето, поради скока на цената на енергоносителите, се опитахме да запазим цената и да привличаме нови пасажери, а не да ги отблъснем ", показаха на брифинг представители на ЦГМ. 
По думите им от два месеца част от новите транспортни документи се радват на сполучлива продажба. Това са картите за родители на дете до 2 години и картите за възпитаници и младежи до 26 години.

„ Новите билети за 30 и 60 минути ще са електронни билети. Те ще се качват на носителите на ЦГМ – добре познатата карта пластика на цена от 3 лв. или “Ultra Lite ” карта, която ще е с цена от 80 стотинки ”, уточни Димитър Дилчев, изпълнителен шеф на Центъра за градска подвижност.

Той изясни, че в метрото ще може да се пътува с досегашния нормален книжен билет от 1,60 лв., само че той ще важи единствено за едно пътешестване. " Всеки, закупил книжен билет - ще може да го употребява до 31 март ", акцентира Дилчев. И добави, че пасажерите, решили да употребяват безконтактни дебитни или кредитни карти или смарт устройство - този метод ан пътешестване също се трансформира в билет с прехвърляне.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР