Демокрацията е форма на управление, залагаща на психологията. Всеки човек

...
Демокрацията е форма на управление, залагаща на психологията. Всеки човек
Коментари Харесай

Проф. Христова разби тезата за нелегитимност на правителството

Демокрацията е форма на ръководство, залагаща на логиката на психиката. Всеки човек има правото да стачкува и да излее вербално насъбраната сила.

Това мнение изрази политическият психолог проф. Антоанета Христова в предаването „ Денят онлайн с Наделина Анева “ и по този начин оспори тезата за нелегитимност на държавното управление.

„ Тезата за нелегитимност на това държавно управление е неуместна! Кой го дефинира това? Демокрацията “, сподели тя в отговор на нападките от страна на президента Румен Радев, който най-често употребява сходни нападки против ръководещото болшинство в Парламента.

Междуинституционалната война сред президента и премиера е война сред двама безспорни водачи, само че всеки по свой-собствен метод, друг от този на съперника.

„ Когато двама души се карат, искрите постоянно лишават от силата. Дали Радев и Борисов са водачи? Лидери са и двамата, само че са от друг вид.

Определено всички сме придобили усещане, че министър-председателят на търси спор. Той гледа да реши нещата по мирния метод.

Ако проследим спора от началото, ще забележим, че Румен Радев е по-конфликтният от двамата. В момента всевъзможен разговор и връзка сред тях е невъзможна “, сподели още професорът.

Антоанета Христова счита, че обстановката при митингите е достигнала подобен стадий, че няма смяна на министерски пост или покана за спор с протестиращите, които да дадат позитивен резултат за ГЕРБ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР