Демократите в Камарата на представителите на САЩ внесоха текст на

...
Демократите в Камарата на представителите на САЩ внесоха текст на
Коментари Харесай

Първа стъпка към импийчмънт: Демократите внесоха обвинението срещу Тръмп

Демократите в Камарата на представителите на Съединени американски щати внесоха текст на обвиняване към президента Доналд Тръмп, което е първа стъпка към втора процедура за импийчмънт на президента. Този път обвиняването е в " подстрекателство към принуждение " след щурма на Капитолия на 6 януари, предадоха международните организации.

Авторите на текста декларират, че с държанието си на 6 януари Тръмп " е посочил, че ще остане опасност за националната сигурност, демокрацията и конституцията, в случай че му се разреши да остане на поста си ".

В резолюцията се отбелязва, че малко преди щурма Тръмп е приказвал на протест на свои последователи и че с някои свои изявления той е насърчил и провокирал противозаконните дейности в Капитолия.

В същото време демократите, които имат болшинство в долната камара на Конгреса, внесоха друга резолюция, с която се желае от вицепрезидента Майк Пенс да в профил от служба Доналд Тръмп посредством позоваване на 25-ата корекция на конституцията. Тя постановява, че която когато президентът не е в положение да извършва отговорностите си, постът му се поема от вицепрезидента. Един републиканец обаче се опълчи на приемането на този текст с единогласие и резолюцията ще бъде гласувана в пленарна зала на следващия ден.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР