Демократите от Камарата на представителите ще внесат в понеделник законов

...
Демократите от Камарата на представителите ще внесат в понеделник законов
Коментари Харесай

Внасят искането за импийчмънт на Тръмп в понеделник

Демократите от Камарата на представителите ще внесат в понеделник законов текст с апел за импийчмънт на президента Доналд Тръмп, заяви членът на Камарата Тед Лию, представен от Ройтерс.

Лию беше измежду дейните участници в самодейността за импийчмънт против Тръмп през декември 2019, която в последна сметка се провали в Сената. Той показва в Туитър, че в този момент има 180 поддръжници за нов законов текст за импийчмънт след офанзивата против Капитолия в сряда, осъществена от поддръжници на Тръмп.

Сенаторът от Републиканската партия Пат Туми съобщи, че съгласно него Доналд Тръмп е направил нарушавания, които са съображение за импийчмънт. Туми, представляващ щата Пенсилвания в горната камара на американския Конгрес, не сподели обаче дали би дал своя вот за отстраняването му от поста.

" Едно от нещата, които ме тормозят, почтено казано, е дали Камарата ще политизира изцяло нещо ", съобщи Туми пред Фокс нюз. " Мисля, че президентът е направил нарушавания, които са съображение за импийчмънт, само че не знам какво ще стигне до Сената, в случай че въобще нещо стигне ", добави той.

Поддържащият декомратите в. " Вашингтон пост " пък разгласи, че Доналд Тръмп е правил и различен опит да убеди служител от Джорджия да откри нарушавания на изборите в щата. Според обявата, през декември предходната година президентът е звънил и на ръководителя на следствената група към държавния секретар на щата. Името на чиновника не се оповестява, само че президентът е опитал да го убеди, че той ще стане " народен воин ", в случай че открие доказателства за имитация.

Разговорът се е състоял малко преди Коледа, когато чиновникът е проучвал изказванията за фалшификации в предградие на Атланта.

Експерти считат, че този диалог може да се третира като възпрепятстване на правораздаването или други углавни закононарушения, въпреки че предизвестяват, че доказването им ще бъде комплицирано.

На 2 януари Тръмп беседва и с държавния секретар на щата Джорджия Брад Рафенспъргър. По време на този диалог президентът е изискал от него " да откри " задоволително гласове за смяна на резултата от изборите в щата, извоюван от Байдън
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР