Демократичната политика на Запада проявява спрямо Русия подход, свързан със

...
Демократичната политика на Запада проявява спрямо Русия подход, свързан със
Коментари Харесай

Никога нищо не е достатъчно за Русия. Колкото повече й позволиш, толкова повече тя заграбва -

" Демократичната политика на Запада демонстрира по отношение на Русия метод, обвързван със спецификата на либерално-прогресисткото политическо мислене. Според това мислене светът върви от предишното и неприятното към бъдещето и положителното. От тази позиция, когато създадем компромис и дадем на някого нещо, чакаме той да се трансформира в наш съдружник. Но историята демонстрира, че Русия работи тъкмо по противоположния метод. Ако искаш да получиш нещо от Русия, би трябвало да я притиснеш доста крепко, с цел да няма различен излаз. Ако правиш взаимни отстъпки, Русия те възприема за слаб и тя става все по-експанзивна " - съобщи пред БНР политологът Огнян Минчев.

Той означи, че " смисълът от съществуването на Руската империя е да се пречи на другите нации да живеят обикновено ".

Това е неуседнала конструкция. Базирана е върху завладяването на територии и привършване на ресурсите им, а по-късно - продължение нататък. Никога нищо не е задоволително за Русия. Колкото повече ѝ позволиш, толкоз повече тя заграбва. Проблемът е, че на Запад, където има разнообразни гледни точки във връзка с света и на Русия, има осведомени и неинформирани, каза Огнян Минчев.

Жертва на ползите на Украйна би означавало изпращане на сигнал към Русия, че нейната агресия към границите на някогашната руска империя може да продължи. Това е в директен ущърб на Запада. Но отстояване на независимостта на Украйна ще изпрати сигнал към Русия, че тя не може да си разреши да направи това, разяснява политологът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР