Демократична България поиска органите бързо и ефикасно да неутрализират заплахите

...
Демократична България поиска органите бързо и ефикасно да неутрализират заплахите
Коментари Харесай

ДБ иска службите да защитят Атанас Чобанов, ДПС вече го били поискали

Демократична България изиска органите бързо и ефикасно да обезвреждат заканите против журналиста от Bird.bg Атанас Чобанов. В декларация от трибуната депутатът Зарко Маринов съобщи: Разследващият публицист Атанас Чобанов е получил съществени сигнали от непознато държавно управление за непосредствена опасност против него, сезирани са българските органи.

" Ние като депутати не можем да останем безучастни към всеки български жител и посягане към свободата и наказателни акции против публицисти, изключително когато става дума за проверяваща публицистика, която рови против мафията ", сподели той. Нереформираната прокуратура и недореформираните служби постоянно обръщат тил на корупцията и проверяващата публицистика остава единственото средство за следствие на дълбоката страната. Затова от " Демократична България " призовавават правоохранителните органи бързо и ефикасно да обезвреждат заканите против журналиста Атанас Чобанов и да разгласят дали тези закани в действителност идват от лица, наранени от глобите на световния закон " Магнитски ", както самият Чобанов допуска.

След него думата взе депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев, който също разгласи декларация по тематиката. " Този случай, за който приказват Демократична България, в ПГ на Движение за права и свободи го разгледахме още в понеделник и с преднамерено писмо сезирахме службите, тъй като считаме, че в европейска България не може да има подозрения, за който и да е публицист, без значение какви позиции пази и защо става въпрос в неговите следствия. Компетентни органи би трябвало да проведат следствие и да кажат на българското общество има ли опасност, в случай че има - от кое място идва, в случай че се откри, че има и се открият отговорни - да бъдат осъдени с цялата суровост на закона ", прикани Цонев.

Съществува хипотезата да няма, което още веднъж би трябвало способените органи да го открият и да кажат за какво се подава подобен сигнал, в случай че няма такава опасност, уточни той.

Ние от Движение за права и свободи сме си свършили работата, безапелационен бе Цонев и повтори, че не трябва в България да има подозрения, че се заплашват публицисти.

Тук внушенията за Магнитски ги оставям на вашата съвест, добави още депутатът от Движение за права и свободи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР