Демократична България“ (ДБ) е готова, ако ѝ бъде връчен третият

...
Демократична България“ (ДБ) е готова, ако ѝ бъде връчен третият
Коментари Харесай

Христо Иванов: Готови сме да ни връчат третия мандат

" Демократична България “ (ДБ) е подготвена, в случай че ѝ бъде връчен третият изследователски мандат, отговорно и диалогично, да предприеме опит да направи вероятното за съставяне на държавно управление ". Това съобщи ръководителят на парламентарната група на Демократична България Христо Иванов на брифинг в Народното събрание. Той се аргументира с това, че Демократична България се е потвърдила със своята отговорност и диалогичност, а през идната една година следва решаването на значими за страната рецесии.

" Най-доброто нещо, което може да се случи, е с първия мандат да се случи ръководство ", уточни той. 

Председателят на ПГ на Демократична България отговори на въпрос дали не биха подкрепили държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия. По думите му, в случай че Българска социалистическа партия получат третия мандат, въпросът ще бъде разискван.

От Демократична България смятат, че президентът Румен Радев би трябвало да продължи консултациите с политическите сили. " Ако първият мандат се окаже несполучлив, считаме, че би било добре президентът да организира още един кръг от съвещания, преди да връчи третия мандат ", сподели Иванов. 

Според Атанас Атанасов нови съвещания ще оказват помощ на президента да откри „ коя е тази политическа мощ, която има способността посредством разговор да откри болшинство за сформиране на държавно управление “.

След като Народното събрание гласоподава избор на съмнение към кабинета " Петков ", президентът стартира конституционна процедура за връчването на мандати за сформиране на държавно управление в границите на настоящия парламент. Като най-голяма парламентарна група първият мандат бе връчен на " Продължаваме Промяната " (ПП). Днес в 17:00 ч. Румен Радев ще се срещне с посочения за кандидат-премиер
Асен Василев, с цел да стане ясно дали мандатът ще бъде изпълнен сполучливо. Според Конституцията вторият изследователски мандат се връчва на втората по величина политическа мощ - ГЕРБ-СДС, които към този момент оповестиха, че ще върнат мандат. Третият мандат се дава на определена от президента парламентарна група по негова преценка. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР