Демократи за силна България заявяват своята трайна подкрепа за кабинета

...
Демократи за силна България заявяват своята трайна подкрепа за кабинета
Коментари Харесай

ДСБ: Подкрепяме правителството, защото няма разумна политическа алтернатива

" Демократи за мощна България " декларират " своята трайна поддръжка за кабинета Денков-Габриел, определяйки го като избор без рационална политическа опция ". Това се показва в резолюция след съвещанието на Изпълнителния съвет на партията.

Претенциите за въздействие на Движение за права и свободи върху болшинството и политиката на кабинета Денков-Габриел се дължат напълно на сделката сред ГЕРБ и Движение за права и свободи, която беше изключително забележима и на локалните избори, декларират още от ДСБ.

Националното управление на ДСБ ще " стартира неотложно договаряния с партиите от обединението Демократична България и от необятната коалиция ПП-ДБ за уточняване на съдружния формат на явяване на изборите за Екологичен потенциал и транспарантен развой за номинация и нареждане на общите листи ".

Публикуваме цялостния текст на резолюцията на Изпълнителния съвет на ДСБ:

" 1. Изказва своята признателност на всички български жители за дадената поддръжка на локалните избори за обединението ПП-ДБ и в частност за поддръжката за претендентите на ДСБ. Оценяваме резултатите от изборите като приемливи на национално равнище и като положителни в огромните градски центрове. Даваме си ясна сметка за пропуснатите благоприятни условия в някои от тях. Анализираме аргументите за това.

Отчитаме сериозен брой политически пробиви в голям брой дребни общини и общо увеличение на резултатите на Демократична България, съпоставено с тези през 2019 година

2. Категорично декларира своята трайна поддръжка за кабинета Денков-Габриел, определяйки го като избор без рационална политическа опция. ДСБ зае държавническа позиция за основаване на постоянна централна власт, посредством актуалното държавно управление за реализиране на високите национални цели – правосъдна промяна, влизането в Шенгенското пространство и Еврозоната. За нас основни са и промените, които да основат предпоставки за ускорено икономическо развиване, постигане на средноевропейски стандарт на живот. Именно по тази причина участваме в болшинството в Народното събрание, само че оценката ни за управническите практики на ГЕРБ и Движение за права и свободи през последните 14 години остават непроменени.

3. Подчертава, че претенциите за въздействие на Движение за права и свободи върху болшинството и политиката на кабинета Денков-Габриел се дължат напълно на сделката сред ГЕРБ и Движение за права и свободи, която беше изключително забележима и на локалните избори.

Пред българския парламент стоят три огромни провокации:

А) Приемането на Закона за държавния бюджет. 
Даваме си сметка за комплицираното парламентарно болшинство, само че ние от ДСБ имаме вяра, че посредством Закона за държавния бюджет държавното управление би трябвало да организира по-смели промени в страната, ориентирани към внезапно понижаване на обществените разноски за прехрана и за администрация, в името на стимулирането на бизнесите, които дават добавена стойност на българската стопанска система. Заявяваме, че сред първо и второ четене народните представители на ДСБ ще бъдат поръчител срещу разсипничество на обществените разноски, тъй като ние виждаме повишение на качеството на живот на българските жители през мощна стопанска система и бърз стопански напредък, а не през огромни обществени разноски. 
Определяме като национално безотговорни заканите на Президента на Република България да наложи несъгласие върху държавния бюджет. Това би било казус, при който президентът се постанова над волята на Народното събрание.

Б) Приемане на промени в Конституцията като първа стъпка от промяната на правосъдната система и определяне на трайни гаранции против корупцията и злоупотребата с власт. Като част от смяната на конституцията за нас стои като незаобиколим въпрос безконтролната власт на служебните кабинети, която трансформира страната за неустановен интервал от време в квазипрезидентска република. Настояваме за приемането на промени, които да доведат до промяна на института на служебното държавно управление, като се вкарат гаранции за това, че служебните кабинети ще имат роля не да завладяват властта в страната, а да създадат преход при разрешаване на политическа рецесия.

В) ДСБ удостоверява начертания проект пред държавното управление и след ротацията в кабинета Денков-Габриел да се продължи политиката на твърда поддръжка на сегашните цели на държавното управление.

4. Подчертава значимостта на идващите избори за членове на Европейския парламент за сполучливото икономическо развиване на България и потребността от нов модел на интензивно присъединяване на България във образуване на политиката на Европейски Съюз. 
Отчита риска от преобразяване на изборите за членове на Екологичен потенциал в пропагандна акция против участието на България в Европейски Съюз. 
Възлага на Националното управление на ДСБ да стартира неотложно договаряния с партиите от обединението Демократична България и от необятната коалиция ПП-ДБ за уточняване на съдружния формат на явяване на изборите за Екологичен потенциал и транспарантен развой за номинация и нареждане на общите листи за лъчение на най-голямата българска делегация в Екологичен потенциал.

5. Съзнава значимостта от консолидиране на демократичната общественост и нуждата от сливане в дясното пространство към Демократична България като водещ политически индивид. В това число виждаме реализирането на този развой през по-дълбока консолидация в самата Демократична България. "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР