Демократи поискаха официално от федералната данъчна служба на САЩ да

...
Демократи поискаха официално от федералната данъчна служба на САЩ да
Коментари Харесай

Демократите искат данъчните декларации на Тръмп за последните 6 г.

Демократи желаеха публично от федералната данъчна работа на Съединени американски щати да им даде данъчните заявления на президента Доналд Тръмп за последните 6 години, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Тръмп е първият американски президент след Ричард Никсън, отказал да даде информация за налозите си.

Благодарение на болшинството си в Камарата на представителите, което си осигуриха наскоро, демократите още веднъж имат пълномощията да изискват тези документи. Досега не е имало случай такава молба към комисията, занимаваща се с налозите, да получи отвод, акцентират те.

В писмо от през вчерашния ден ръководителят на комисията по данъчното облагане в Камарата на представителите Ричард Нийл изиска от министерството на финансите до 10 април да бъдат предоставени персоналните заявления на Доналд Тръмп, както и тези, засягащи няколко от фирмите му, за времето от 2013- 2018 година Това е първото такова искане във връзка с настоящ презиент от 45 години.

Демократите споделят, че задачата на тази стъпка е да ревизират "до каква степен фискът управлява и ползва федералните данъчни закони във връзка с президента ", с цел да предложат вероятно законодателни промени.

Във връзка с това искане Доналд Тръмп даде да се разбере, че не му се желае да показа декларациите си.

"Противно на това, което приказват хората, ние сме подложени на надзор ", съобщи президентът пред публицисти в Белия дом.

Може да се каже, че постоянно съм бил обект на данъчен надзор, по този начин е от доста години, тъй като става въпрос за огромни числа, а допускам, че когато си име, те ревизират. Но тъй като ще ми бъде наложена ревизия, не съм податлив да го направя, сподели Тръмп.

Министърът на финансите инспектира систематично персоналните заявления на президента, признават демократите, само че споделят, че не знаят детайлности от инспекциите, "нито даже дали наложителният надзор фактически е бил сбъднат ".

В средата на март министърът на финансите Стивън Мнучин сподели, че "би се съобразил със закона ", в случай че Конгресът изиска да му бъдат предоставени данъчните заявления на Доналд Тръмп.

От януари демократите подхващат от ден на ден парламентарни следствия против президента републиканец, само че техните водачи за момента изключват всевъзможни изгледи за процедура по импийчмънт против него.

Ричард Нийл особено акцентира, че настояването за даване на декларациите "няма нищо общо с импийчмънт ".

Републиканците обаче заговориха за скандал, обвинявайки в "злоупотреба " демократите, "бързащи да смъкват " Доналд Тръмп.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР