Демерджиев е първият, който надигна завесата над това колко сме

...
Демерджиев е първият, който надигна завесата над това колко сме
Коментари Харесай

Людмила Илиева: Изпращаме граничари за пушечно месо, държавата остави мигрантите да се вихрят

„ Демерджиев е първият, който надигна завесата над това какъв брой сме неспособни да охраняваме границата си “, счита Людмила Илиева

Двамата братя, упрекнати за стрелбата на българо-турската граница, се изправиха пред съда.

Силата на наказването не е в това какъв брой строго ще бъде то, а в това, че то е неизбежно. Без значение какво предписание е нарушено, би трябвало наложително да последва неговото санкциониране. По този метод ще се реализира предварителна защита към цялото общество и ще бъде осъден персоналният причинител на обещано закононарушение. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „ Демократична България “ Людмила Илиева. 

По думите ѝ на границата с Турция „ имаме скупчване на метал и тел, която е толкоз елементарно преодолима, че в случай че я нямаше – резултатът би бил същият “.

„ Държавата може да спре този бизнес за милиарди с цялата мощ и воля, които има. Ефектът, който има фактически издигнатата, според нормите ограда на турско-гръцката граница, е забележим “, акцентира тя.

Илиева изрази възмущението си от изявлението на вътрешния министър Иван Демерджиев, че патрулиращите екипи по границата не разполагат с дългоцевно оръжие. 

„ Тези хора за пушечно месо ли ги изпращаме? Подобни дейности би трябвало да бъдат прекъснати. Това е една политика на страната, която дълго време е била неглижирана умишлено, с цел да могат да се вихрят тези каналджии и може би някой да получава % от това„, счита зам.-председателят на ПГ на „ Демократична България “

В студиото на Bulgaria ON AIR тя установи, че „ Иван Демерджиев е първият, който „ надигна леко завесата “ над това какъв брой сме неспособни да охраняваме границата си “. 

Илиева не пропусна да разяснява и политическата конюнктура в страната. 

„ Българският политически живот излиза от дългогодишно престояване, в което преобладаваща беше една политическа мощ. Това към този момент няма да се случи още веднъж. Политиците би трябвало да се научим да беседваме и реализираме компромисr “, сподели тя.

Илиева бе безапелационна, че „ Демократична България “ няма да поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ, само че „ естественият им сътрудник от предходното ръководство – „ Продължаваме промяната “, може да получи доверие “.

„ Демократична България “ ще се отнесе с цялата отговорност, в случай че ѝ бъде предоставен третият мандат. Ще поставим всички старания да има постоянно държавно управление, тъй като предвидимостта  в обществено-политическите връзки е потребна за всички “, заключи тя.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР