Делян Пеевски управлява т. нар. коалиция, обяви зам.-шефът на парламентарната

...
Делян Пеевски управлява т. нар. коалиция, обяви зам.-шефът на парламентарната
Коментари Харесай

Андрей Чорбанов: Пеевски управлява т. нар. коалиция, той е премиерът в сянка

Делян Пеевски ръководи така наречен коалиция, разгласи зам.-шефът на парламентарната група на " ИТН " проф. Андрей Чорбанов пред бТВ.
" Обикновено дневният ред ни се свежда от премиера в сянка – господин Пеевски. В огромната си част всичко, което се случва в Народното събрание, зависи от господин Пеевски. Никой не би трябвало да си прави заблуда, че Движение за права и свободи взе участие в тази настройка като опорна мощ. Г-н Пеевски ръководи тази така наречен коалиция ", разгласи той.
По думите на Чорбанов, когато някой от другите водачи си разреши да направи импровизация, Пеевски му се кара пред камерите и цялата пленарна зала.
" Формацията, която ни ръководи е артикул на генното инженерство, тъй като то може да сглоби съставни елементи на другояче противоречащи си човеци. Според мен корпоративната концепция за власт ги е направила в тази групировка, концепцията за безспорна власт и надзор на всички обществени запаси ", добави Чорбанов.
Според него президентът пречи на ръководещите да вършат гладко всичко, което желаят.
Андрей Чорбанов разяснява следствието на бТВ, което сподели до 28 пъти разлика в цените на медикаментите за онкоболни в другите лечебни заведения.
" Няма да си затворим очите. В този случай, давайки такива колосални средства за медикаменти, ние стигаме до дефицит на средства, с които биха могли да бъдат закупени други медикаменти или нови поколения медикаменти за онкоболните. Частните ползи доста постоянно са извънредно надалеч от публичните. Би трябвало законът да лимитира злоупотребата с обществените средства. Много по-справедливо би следвало да бъде, в случай че всички медикаменти, които влизат в описите и се употребяват в пътеките, бъдат купувани централизирано ", счита той.
Чорбанов разгласи, че би трябвало да има баланс сред публичния и частния интерес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР