Делян Пеевски и д-р Джевдет Чакъров да поемат ръководството на

...
Делян Пеевски и д-р Джевдет Чакъров да поемат ръководството на
Коментари Харесай

Доган извънредно! Предлагам Делян Пеевски и Джевдет Чакъров за съпредседатели на ДПС

Делян Пеевски и доктор Джевдет Чакъров да поемат управлението на Движение за права и свободи и дружно да го съпредседателстват.

 

Това предлага почетният ръководител на придвижването Ахмед Доган в послание към членовете и симпатизантите на партията.

 

Препоръката е Джевдет Чакъров да носи отговорност за обичайните региони на Движение за права и свободи, за добросъседските връзки с Турция и с демократичните обединения.

 

А Пеевски да е представител на " новото потомство технократи в политиката, които имат, сякаш, присъщ инстинкт за прагматично решение на проблемите на хората и на страната ". 

 

 a85aa09d00332110b11d97c762b737e6

Делян Пеевски

 

" Движение за права и свободи е на път да се трансформира в корпоративна, платена, партийна организация ", споделя с сериозен звук Доган. Затова и като част от формулата за разрешаването на този проблем той предлага отпред на придвижването да застанат двама съпредседатели.

 

" В претекстовете ми за този „ тандем " е правилото на взаимното допълнение, а не на конкурентното начало: тъй като " два остри камъка брашно не мелят ". А обществото чака бързо и резултатно решение на най- наболелите му горещи проблеми. За да оцелееш и да се развиваш, би трябвало да бъдеш мощен, деен и корпоративен, а не да се самозалъгваш в сенките на отрицанието и омразата ", добавя почетният ръководител на Движение за права и свободи.

 

 Capture_7

доктор Джевдет Чакъров

 

Ето целия текст

 

ОБРЪЩЕНИЕ НА ПОЧЕТНИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА Движение за права и свободи Д-Р АХМЕД ДОГАН

Скьпи депесари!

Обръщам се към вас с паника и угриженост за това, което става в структурите на Движение за права и свободи.

Дълго време умишлено се самоизолирах и по тази причина имах потребност от повече време, с цел да осъзная станалото и ставащото в живота на груповото тяло на Движение за права и свободи.

 

Движение за права и свободи е на път да се трансформира в корпоративна, платена, партийна организация. Знам, че политика без финансиране не се прави, само че има една сериозна граница, прекосяването на която ни трансформира в друго политическо качество. Защото ползите на " пазарната народна власт " „ изяждат " обичайните полезности на демокрацията. За страдание, това е особено за всички политически сили.

Скъпи другари и съидейници, светът се трансформира пред очите ни. Динамиката на геополитическия подтекст е ново предизвикателство пред отбраната на националните ползи, националната сигурност и националния суверенитет.

На прага сме на дълготрайно опълчване на Глобализма с упованията на националните страни и на националните идентичности. Вероятно тази наклонност ще бъде съчетана с опити за възобновяване сферите на въздействие на някогашните империи и ще „ завърши " едвам с преобразуването на ПОЛИТИЧЕСКИЯ НИ СВЯТ в законно многополюсен и, несъмнено, след намирането на следен баланс сред „ старите " и „ новите " велики сили.

 

Травмиращо е, че не постоянно си даваме сметка за това.

Демокрацията по формулировка е многопартийна.

Защитата и развиването на правата и свободите на жителите, в това число и на етно-религиозните идентичности, и на екзистенциалната нужда от по-висок витален стандарт на индивида, са основна част от базовите полезности на демократичната демократична система на обществото.

 

Състоянието на ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО се дефинира от твърдите настройки за смяна на дейните жители, които съставляват действителната електорална общественост на страната.

 

Затова по какъв начин и до каква степен партийно-административните структури на другите партии вземат решение проблемите на хората, е от изключителна значимост. Ако живата връзка сред партийните структури и дейните жители е на " самотек “, това е доста сериозен политически синдром за дефектиране и за нужда от смяна и възобновяване.

Затова в незабавен порядък предлагам:

1) стабилизиране на организацията в обичайните региони на Движение за права и свободи и

2) разширение на партийното строителство в нетрадиционните региони.

Предлагам на вашето внимание формула за намиране на решение за бъдещото развиване на Движение за права и свободи.

 

Ключът за намиране на „ излаз " в тази обстановка е единствено в съпредседателството на господин Делян Пеевски и доцент доктор Джевдет Чакъров:

Д-р Джевдет Чакъров да носи отговорност най-вече за обичайните ни региони, за добросъседските ни взаимоотношения с Република Турция и с демократичните обединения, тъй като той в продължение на 14 години и девет поредни мандата беше член на Бюрото и вицепрезидент на Либералния Интернационал.


Г-н Делян Пеевски е представител на новото потомство технократи в политиката, които имат, сякаш, присъщ инстинкт за прагматично решение на проблемите на хората и на страната. За малко време той се очерта като парламентарист и ще бъде положително да продължава да се утвърждава в това направление.

Визирам партийния му ангажимент да се концентрира най-вече в разширение на електоралното наличие на Движение за права и свободи.


В претекстовете ми за този „ тандем " е правилото на взаимното допълнение, а не на конкурентното начало: тъй като " два остри камъка брашно не мелят ". А обществото чака бързо и резултатно решение на най- наболелите му горещи проблеми. За да оцелееш и да се развиваш, би трябвало да бъдеш мощен, деен и корпоративен, а не да се самозалъгваш в сенките на отрицанието и омразата.

Нещо повече - фактът, че сме на опашката на Европейски Съюз, значи, че времето ни е изпреварило и ние вървим след събитията, по тази причина продължаваме да изоставаме.

Пожелавам на политическия хайлайф на Движение за права и свободи и на страната 2024 година да бъде закрепена от бъдещите историци като начало за полагане на нов метод за политическо мислене и политическо деяние.

Бъдете живи и здрави!

Всевишният да ни е на помощ!

Винаги ваш: Ахмед Доган

 

Епицентър. бг напомня: На 17 ноември 2023 година в словото си към членовете на Централния съветна Движение за права и свободи Ахмед Доган съобщи: " Делян Пеевски за мен е феномен в българската политика през последните 5-6 месеца.С неговата хиперактивност, комбинативност и медиаторски умения той съумя да върне центъра на властта в българския парламент. И от най-обругавания се трансформира в важен сътрудник за всички парламентарни групи ".

Тогава Доган отбелязва, че не е допускал през последните 11 години, че ще му се наложи да се върне в оперативната политика.

" Това за мен е екзистенциална тежест, която в избран смисъл обърква персоналното ми съществуване ", сподели Доган.

" Връщам се не по своя воля, а по политическа нужда. Неуместно е този факт да се свързва с геополитическите конфигурации на Балканите, Кавказ и Близкия изток. Не се схващам и като самодостатъчен политически индивид и визионер, който може да предначертае пътя ни към Шенген и постигането на междинните европейски стандарти на живот ", уточни почетният ръководител.

" Единствената ми мотивация да бъда измежду вас, е настоящото положение и бъдещото развиване на партия " Движение за права и свободи ". Движение за права и свободи е моя орис, за прощален път се увещавам, че човек не може да се освободи от повика за помощ на своите творения ", съобщи Доган

Като всяка друга партия, Движение за права и свободи е артикул на исторически условия, свързани със запазването и отбраната на човешката еднаквост. В това отношение Движение за права и свободи постоянно би трябвало да се обновява и да отстоява във времето. Всички проблеми на Балканите, в това число Република Северна Македония и Косово, имат етнически генезис. Войните в Украйна и Близкия изток също имат подобен произход. Още от митологичното време на Вавилонската кула светът се прекроява и конструира съгласно преобладаващи идентичности. Това, което можа да добави цивилизацията през 20-ти век, е зачитането на правата и свободите на индивида и малцинствата, като съществени полезности на нашия свят. Движение за права и свободи е индивид и притежател на това ценностно достижение, означи Доган.

Смяната на поколенията в политиката постоянно би трябвало да премисля този проблем. Защото казусът за идентичността е обвързван със свободата и достолепието на индивида и е положен в темела на модерния демократичен свят,заяви Доган.

България към момента няма явен проспект за своето развиване, уточни Ахмед Доган и добави, че идното ни включване в Шенген е изместило всички значими проблеми, свързани с днешното положение на страната и на гражданското общество. Той дава образец със загърбването на демографската рецесия в страната. За всеки би трябвало да е ясно, че това е извънредно значим въпрос за страната и обществото, тъй като е обвързвано с физическото възпроизводство на нацията. Неглижирането на този проблем може да има съдбовни последствия за идващите генерации. Позволявам си да моля към всички парламентарни групи за незабавно намиране на решение на този фундаментален въпрос в границите на идния бюджет на страната, показва Ахмед Доган.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР