Делян Добрев от ГЕРБ - СДС лансира идея за кабинет

...
Делян Добрев от ГЕРБ - СДС лансира идея за кабинет
Коментари Харесай

Делян Добрев: В тая група, която се опитва да направи кула от карти, т.е. правителство, има един психично болен, който минава и бута картите. И като мине, ние отиваме на избори

Делян Добрев от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили стартира концепция за кабинет от всички без " Възраждане " и Политическа партия - Демократична България в ефира на NOVA. Алтернативата е шести избори, акцентира той.
 
Добрев разяснява и опцията за сформиране на постоянен кабинет с първия мандат. По думите на народния представител би трябвало да се даде опция на останалите партии, които желаят да дадат поддръжката си за кабинет на ГЕРБ-СДС, да предложат свои специалисти или политически лица. След това решението ще е в ръцете на мандатоносителя.
 
Попитан какъв кабинет ще предложат, той сподели, че евентуално ще предложат композиция от политици и специалисти. " Изключително мъчно е да се сътвори държавно управление, камо ли коалиция ", сподели той. И даде образец с кулата от карти - нареждаш картите, а построяването й е комплициран развой.
 
" В тая група, която се пробва да направи кула от карти, т.е. държавно управление, има един психологично болен, който минава и бута картите. И като мине, ние отиваме на избори ", сподели депутатът.
 
Според него от в този момент е ясно, че в случай че се стигне до втория мандат, той ще се провали. " Ако отидем на шести избори какво ще е друго? Всички ще загубим по няколко депутата, ще сме в същата фрагментирана обстановка ", съобщи Добрев.
 
" Извън тази картина е " Възраждане ". Ние няма по какъв начин да приемем техни оферти за министри, тъй като те са срещу еврозоната, не желаят да влезем в Шенген " изясни той.
 
Отсега е ясно, че вторият мандат ще се провали, безапелационен е някогашният енергиен министър. Според него няма по какъв начин упоритостта на ПП-ДБ да ръководи независимо да бъде оправдана. Попитан по какъв начин ГЕРБ си показват кабинет с Българска социалистическа партия поради разликите сред тях, Добрев отговори, че по тази логичност отиват на избори.
 
" Ако Корнелия Нинова каже, че не е съгласна с нещо, да вземем за пример Украйна - ми да смъкна държавното управление. По всичко наподобява, че сме се запътили натам ", сподели Добрев. На въпрос Нинова ли е ключът към държавно управление, той сподели, че тя в никакъв случай не го е държала.
 
" Той се държи от Христо Иванов. Защото единственото държавно управление, което може да стане и да е устойчиво, е с присъединяване на Демократична България. Хем Христо Иванов държи ключа, хем не може да го употребява, тъй като влезе в тази безмислена коалиция с Политическа партия и в този момент не може да излезе от нея ", сподели Добрев.
 
" Премиерът би трябвало да бъде от ГЕРБ ", безапелационен бе Дончев, само че не посочи дали ще е специалист или политик: " Възможни са и двете хипотези ".
 
" Дигитализация на жп релси ", " развъждане на деца в кооперативи " и " прегледи на възрастни хора в клонове на " Български пощи " - това са част от акцентите в програмата на ПП-ДБ, които Делян Добрев и сътрудниците му от ГЕРБ разкритикуваха.
 
" Това е несериозно – в една Exell-ска таблица написани едни нелепости ". Така депутатът от ГЕРБ-СДС коментира някои от концепциите. По думите му от партията на Бойко Борисов са реагирали незабавно откакто прочели програмата.
 
Добрев посочи, че тази стратегия на Политическа партия ще коства на страната сред 7 и 12 милиарда в допълнение, а ние сега сле на минус 12 милиарда.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР