Делото за железопътното произшествие в Хитрино продължава в Шуменския окръжен

...
Делото за железопътното произшествие в Хитрино продължава в Шуменския окръжен
Коментари Харесай

Делото за взрива в Хитрино продължава с разпит на свидетели

Делото за железопътното произшествие в Хитрино продължава в Шуменския областен съд с разпит на очевидци. Обвиняеми са машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков, и двамата от Русе.

Сред разпитаните през днешния ден бе шефът на "Булмаркет ДМ " Станко Станков. Пред публицисти той означи, че поддържа заключението на частната експертиза, направена по искане на компанията от румънски и немски специалисти. Според нея причина за железопътното произшествие не е високата скорост, а незаключена стрелка по релсовия път, напомни Станков. Той добави, че компанията има опция да обезщети заведените против нея искове от поданици на Хитрино, в границите на "разумни параметри ".

Съдебни съвещания по делото за железопътното произшествие в Хитрино са планувани в Шуменския областен съд и на 9, 10 и 11 май. И през трите дни ще се разпитват очевидци. Това заяви представителят на съда Стилиян Стилиянов, представен от Българска телеграфна агенция.

Той означи, че очевидците по делото са към 110, само че не всички ще бъдат разпитвани. За това се договориха на разпоредителното съвещание страните по делото, напомни Стилиянов. Той изрази подозрение, че идващите три дни ще бъдат задоволителни с цел да се разпитат очевидците по делото.

На 10 декември 2016 година в региона на гара "Хитрино " дерайлира товарна влакова комбинация, пренасяща пропилен и пропан-бутан, ръководена от машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков. От последвалия гърмеж умират седем души, а 29 са пострадали; разрушени и са нанесени вреди на десетки здания в обитаемото място.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР