Делото срещу 23-годишния Любомир Петров, обвиняем за убийството на 21-годишната

...
Делото срещу 23-годишния Любомир Петров, обвиняем за убийството на 21-годишната
Коментари Харесай

Децата на убитата Красимира в Бегово живеят с баща си, обвиняем за убийството на майка им

Делото против 23-годишния Любомир Петров, обвинен за убийството на 21-годишната си жена Красимира Куковска в Бегово, започва сполучливо от третия път. Процесът ще протече по общия ред с приканване на всички очевидци и движимости лица, само че идващите съвещания ще се гледат при закрити врата , без да бъдат допускани медии. Това решение взе арбитър Розалия Шейтанова, докладчик по делото и ръководител на Пловдивския областен съд.
Прочетете още
На днешното разпоредително съвещание двамата бранители на Любомир юрист Василев и юрист Званчева представиха доводи, че по делото не са отстранени всички позволени процесуални нарушавания и още веднъж желаеха правосъдният развой да се върне в досъдебна фаза, само че това не беше признато от магистратите. Уважено обаче остана настояването за засекретяване на по-нататъшния ход на процеса, поради опцията да бъдат изнесени обстоятелства от персоналния живот на обвинения.

По искане на юрист Николай Марковски, децата на Любомир – Денимира и Мелани бяха конституирани като частни обвинители и цивилен ищци и против бащата е заведен иск за по 200 000 лв. за всяко от двете деца , за нанесените неимуществени вреди.

За идващото съвещание ще бъде изтънчен отчет от обществените служби в Хисаря, с цел да стане ясно по какъв начин Любомир Петров се грижи за девойките, които сега живеят при него .

Бабата и дядото на убитата Красимира – Кольо Колев и Дойка Колева също се конституираха като частни обвините и цивилен ищци, като предявената сума от тях е за по 80 000 лв. за всеки.

До момента делото беше връщано два пъти на прокуратурата – веднъж поради подозрение за безпристрастност на наблюдаващия прокурор Анелия Трифонова и повторно за повдигането на още едно обвиняване при рестарта, което обаче би влошило ситуацията на обвинения.

Така новият развой ще продължи на 24, 25, 27 и 28 април, като в границите на тези четири дни би трябвало да бъдат разпитани всички очевидци и да бъдат изслушани експертизите на движимостите лица.

Любомир остава с мярка за неотклонение „ домакински адрес ”.

Жестокото закононарушение беше осъществено на 11 септември 2020 година в пловдивското село Бегово.  

Любомир Петров е притеглен като обвинен, че е направил преднамерено ликвидиране в изискванията на домашно принуждение.

Двамата с Красимира живеели на брачен начала от 2018 година Той се срещнал и сближил с дамата, след като схванал за нейното положително финансово състояние. Покойните й родители били оставили в завещание на момичето аграрни земи, които тя обработвала и получавала възнаграждение. По време на взаимното им общуване, с цел да няма кавги, Красимира се съобразявала и удовлетворявала материалните стремежи на Любомир. Така той се сдобил с няколко леки автомобила на свое име, мотоциклети, сбирка от скъпи часовници, както и с въздушна пушка.

През 2018 година се родило първото им дете, а през 2020 година – второто. Според обвинителния акт, Любомир не полагал задоволително грижи за фамилията. Предпочитал да се среща с другари, да показва по-висок стандарт от тях и да харчи парите, които Красимира му предоставяла.

Когато тя открила, че финансовите средства са намалели доста, сложила изискване на Любомир да ограничи разноските. Между двамата свадите се задълбочили. 

 Няколко дни преди случая, Красимира поискала да се разделят, което в допълнение влошило връзките им. По нейно гледище Любомир си събрал багажа и се изнесъл от вкъщи ѝ в село Бегово. Мъжът не желал да одобри, че губи привилегиите, които му предоставял взаимния живот. Той решил, че в случай че в комфортен миг инсценира самоубийство на Красимира, цялото имущество на дамата, посредством децата, ще остане за него.  

На 11 септември 2020 година Любомир на два пъти ходил до дома на Красимира в Бегово и упорствал да се срещнат. Тя отказвала и не му отключила входната врата. На третия път той съумял да влезе в къщата и се промъкнал в стаята, където дамата спяла. Тя се събудила и изправила, сюрпризирана от появяването му. В стаята била оставена въздушната пушка, подпряна на дивана. Любомир се възползвал от обстановката, взел оръжието и стрелял към гърдите на Красимира. Куршумът попаднал в сърцето и дамата умряла. Любомир се обадил на родителите си, на другари и подал сигнал на тел. 112. Пред всички той показал случая като самоубийство. Тази му версия е била опровергана от събраните доказателства.

Оказало се, че тъкмо след убийството, Любомир е заличил и следите си по пушката. Той я избърсал и преместил. По време на следствието обаче, по кутията със сачмите са открити негови следи, както и такива от майка му и самата Красимира. Прегледани били видео камерите в съседство на парцела.

На фрагментите се виждали дейностите на Петров – по какъв начин прескача оградата и влиза през задния вход, защото вратата била заключена. Малко след първото навлизане, Любомир е напуснал къщата и почнал да я обикаля, като в това време е звънял на 112.

Както  TrafficNews  разказа тогава, нов мъж в живота на Красимира е в основата на убийството. Агресията на Петров била гневна, откакто брачната половинка му го изгонила три дни преди да я простреля. Любомир е бил подложен и на детектор на лъжата. Полиграфът е посочил, че мъжът лъже, по отношение на съпричастността му към убийството. 

Спрямо Любомир Петров бе взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ от 20 септември 2020 година до 14 юли 2022 година, когато беше променена в „ домакински арест ”.

За закононарушението, в което е упрекнат, законът планува наказване от 15 до 20 години отнемане от независимост, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР