Делото, образувано по внесено искане за вземане на мярка за

...
Делото, образувано по внесено искане за вземане на мярка за
Коментари Харесай

Ето ги ромите-убийци от Казанлък

Делото, формирано по импортирано искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с петимата роми, обвинени за ликвидиране в центъра на Казанлък, стартира в 13:00 часа през днешния ден в Окръжния съд в Стара Загора. Това заяви за Българска телеграфна агенция представителят на правосъдната институция Ваня Иванова. 

В момента в региона на Окръжния съд в регионалния град има засилено полицейско наличие с екипи на жандармерия и на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. На територията на региона тече и специализирана полицейска операция за противопоставяне на битовата престъпност. Такива акции ще има и през идващите дни в региона и в страната, уточни шефът на ОДМВР – Стара Загора ст. комисар Лазар Христов. 

Както БТА осведоми, петима души са привлечени към наказателна отговорност и са арестувани за период до 72 часа с прокурорско разпореждане след всеобщия побой на паркинга на Кооперативния пазар в Казанлък от 20 март, при който един човек почина, а петима са с заплаха за живота.

Това са една жена, един малолетен на 16 години и три пълнолетни лица. От събраните доказателства по отношение на тях е повдигнато обвиняване за ликвидиране по член 115 от Наказателния кодекс (НК), само че ако бъдат събрани задоволително доказателства за особена свирепост, може да бъде преквалифицирано и по член 116 от Наказателния кодекс. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР